Norske kornsirkelentusiaster beskutt i åker

Av maskert kamuflasjekledd mann med hagle.

GJØR STOR SKADE: Turister kommer langveis fra for å ta Storbritannias kornsirkler i nærmere øyesyn. Fredag ble to norske kornsirkelentusiaster beskutt da de satte fot i denne formasjonen ved Cross Cannings Farm i England. Foto: Eva-Marie Brekkestø
GJØR STOR SKADE: Turister kommer langveis fra for å ta Storbritannias kornsirkler i nærmere øyesyn. Fredag ble to norske kornsirkelentusiaster beskutt da de satte fot i denne formasjonen ved Cross Cannings Farm i England. Foto: Eva-Marie BrekkestøVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medlemmene i Norsk kornsirkelgruppe fikk seg en skremmende overraskelse da en maskert mann kledd i kamuflasjeklær skjøt mot dem i en kornsirkel i England, melder Aftenposten.no.

Nordmennene var på tur i Allington nær Devizes i Wiltshire for å studere fenomenet da de oppdaget en stor kornsirkel i en åker.

De bestemte seg for å se nærmere på formasjonen, men idet de satte fot i sirkelen hørte de skudd som ble avfyrt like ved dem.

Skuddene kom fra en mann med hagle og svart maske som hadde satt opp et kamuflasjetelt i åkeren.

- Det var veldig skremmende, sier Eva-Marie Brekkestø (47) fra Norsk kornsirkelgruppe til Aftenposten.no.

Den maskerte mannen ropte at nordmennene skulle komme seg bort fra åkeren, noe de også gjorde.

Ungdomsskolelæreren varslet det britiske informasjonssenteret for kornsirkler om hendelsen, og i løpet av få minutter dukket politiet opp og arresterte den kamuflasjekledde mannen.

Det viste seg at han var innleid av bonden for å holde folk borte fra åkeren.

- Jeg har besøkt kornsirkler i ti år, og har på mange ulike måter blitt fortalt at jeg ikke er velkommen, men dette er første gang jeg bar blitt truet med våpen. De har ingen lovlig rett til å true folk. Det var fullstendig unødvendig og utrolig skummelt, sier Brekkestø til The Telegraph.

Kornsirkler skader avlinger for millioner av kroner hvert år, og formasjonen nordmennene tok i nærmere øyesyn var en av mange fuglemotiv som har dukket opp i England denne sommeren.