Norske krisemøter om ny, farlig flått

Husflått funnet på liggested for to hunder fra Romania.

HUSFLÅTT OG SKOGSFLÅTT: Folkehelseinstituttet har sendt ut en advarsel om en ny type flått (t.v) som kommer til Norge via importerte hunder og kan forårsake alvorlig sykdom hos mennesker. Flåtten til høyre er den vanligste flått-typen i Norge, skogsflått. Foto: Inger Sofie Hamnes/Veterinærinstituttet og Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
HUSFLÅTT OG SKOGSFLÅTT: Folkehelseinstituttet har sendt ut en advarsel om en ny type flått (t.v) som kommer til Norge via importerte hunder og kan forårsake alvorlig sykdom hos mennesker. Flåtten til høyre er den vanligste flått-typen i Norge, skogsflått. Foto: Inger Sofie Hamnes/Veterinærinstituttet og Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kalt inn til hastemøter mellom Mattilsynet, Folkehelseinstituttet og Veteraniærinstituttet etter at en ny farlig flått ble oppdaget i Norge.

Folkehelseinstituttet har sendt ut en advarsel om en ny type flått som kommer til Norge via importerte hunder. Flåtten kan forårsake alvorlig sykdom hos mennesker ifølge myndighetene.

Smittsomme sykdommer fra hund er mer vanlig i andre land enn i Norge. Dette medfører risiko for at importerte hunder kan bringe med seg nye sykdommer hit til lands.

Dette gjelder både sykdommer som bare smitter mellom andre hunder/dyr og smittestoff som kan gi alvorlig sykdom hos mennesker, skriver Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

Formerer seg raskt Myndighetene i Norge slår nå alarm etter at en husflått har blitt funnet på liggestedet til to hunder som nylig ankom fra Romania. Dette er bekymringsfullt da denne flåtten lett etablerer seg innendørs i boliger og kenneler.

- Husflåtten suger helst blod fra hund, men kan også suge blod fra mennesker og overføre smittestoff, sier seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet, Line Vold, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer