Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Kristin kjente lukta av eksplosjonen: - Jeg er helt skjelven

- Jeg kjente lukta godt. En ekkel sviende lukt som ble hengende lenge i lufta.

VAR PÅ JOBB: Norske Kristin Larsen var på jobb i Lantbrukarnas Riksförbund. Kontoret ligger rett ved Maelbeek Metrostasjon i Brussel som ble rammet av et terrorangrep. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VAR PÅ JOBB: Norske Kristin Larsen var på jobb i Lantbrukarnas Riksförbund. Kontoret ligger rett ved Maelbeek Metrostasjon i Brussel som ble rammet av et terrorangrep. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): - Jeg er helt skjelven. Jeg skjelver faktisk ennå, sier Kristin Larsen.

Den norske kvinnen satt på kontoret sitt rett rundt hjørnet fra Maelbeek t-banestasjon da bomben smalt nede på perrongen.

Minst 20 personer ble drept i eksplosjonen på metroen. 14 ble drept på Zaventem lufthavn. Til sammen 34 personer er nå bekreftet drept i angrepene i Brussel. 

- Jeg hørte faktisk ikke smellet, men plutselig ble hele gata full av røyk, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Og jeg kjente lukta godt. En ekkel sviende lukt som ble hengende lenge i lufta.

- Jeg er helt utslitt Hun har akkurat sluppet ut, for noe av det første som skjedde var at alle kontorbygg ble stangt av og alle fikk streng beskjed om å sette seg på kontoret sitt.

- Jeg har sittet der i hele dag og ikke gjort noe som helst. Likevel er jeg helt utslitt. Helt skjelven sier hun. Og ja, jeg var redd for det var så tett på.

Fra vinduet kunne hun følge redningsarbeidet, nærmest rett ovenifra.

- Jeg så hvordan de hjalp og bar de sårede inn på Thon-hotellet rett over gata her, og like etter var hele gata full av ambulanser og politifolk. Jeg så hvordan de kom løpende ut fra hotellet med tepper og ga til de sårede og forskremte.

- Dette er ille Hun jobber på Brussel-kontoret til den svenske landbruksorganisasjonen Lantbrukarnas riksforbund, og har bodd 22 år i den belgiske hovedstaden.

- Jeg gikk til jobben i dag, og det gjør jeg hver dag nå. Jeg begynte å unngå t-banen etter alt det bråket med terror som har vært her i Belgia. Men jeg hadde likevel ikke drømt om at de skulle bombe denne lille stasjonen her.

Selv om Maelbeek ligger like ved EU-institusjonene, så er nabo-stasjonen mye større og ligger i selve hjertet av det politiske Brussel.

- Dette er ille. Jeg hører Frankrike sier at det er krig nå, så da er vi vel i krig da, sier hun.

Nå skal hun bare hjem og hvile ut.

- Men jeg håper alt snart vil venne tilbake til normalen. Aller helst vil jeg på jobben i morgen og så vil jeg trene og gå på skolen.

IS planla angrep i Europa Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Brussel i dag, der minst 34 mennesker mistet livet i to terroraksjoner, mot flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek.

Ifølge nyhetsbyrået AP har et angrep mot flyplasser og togstasjoner i Europa vært under planlegging i minst to måneder.

Ifølge en Irakisk etterretningskilden ble Brussel valgt som mål først etter at Paris-terroristen Saleh Abdeslam ble pågrepet i byen fredag.

Hele Norges coronakart