Norske Kristin kjente lukta av eksplosjonen: - Jeg er helt skjelven

- Jeg kjente lukta godt. En ekkel sviende lukt som ble hengende lenge i lufta.

VAR PÅ JOBB: Norske Kristin Larsen var på jobb i Lantbrukarnas Riksförbund. Kontoret ligger rett ved Maelbeek Metrostasjon i Brussel som ble rammet av et terrorangrep. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VAR PÅ JOBB: Norske Kristin Larsen var på jobb i Lantbrukarnas Riksförbund. Kontoret ligger rett ved Maelbeek Metrostasjon i Brussel som ble rammet av et terrorangrep. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): - Jeg er helt skjelven. Jeg skjelver faktisk ennå, sier Kristin Larsen.

Den norske kvinnen satt på kontoret sitt rett rundt hjørnet fra Maelbeek t-banestasjon da bomben smalt nede på perrongen.

Minst 20 personer ble drept i eksplosjonen på metroen. 14 ble drept på Zaventem lufthavn. Til sammen 34 personer er nå bekreftet drept i angrepene i Brussel. 

- Jeg hørte faktisk ikke smellet, men plutselig ble hele gata full av røyk, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Og jeg kjente lukta godt. En ekkel sviende lukt som ble hengende lenge i lufta.

- Jeg er helt utslitt Hun har akkurat sluppet ut, for noe av det første som skjedde var at alle kontorbygg ble stangt av og alle fikk streng beskjed om å sette seg på kontoret sitt.

- Jeg har sittet der i hele dag og ikke gjort noe som helst. Likevel er jeg helt utslitt. Helt skjelven sier hun. Og ja, jeg var redd for det var så tett på.

Fra vinduet kunne hun følge redningsarbeidet, nærmest rett ovenifra.

- Jeg så hvordan de hjalp og bar de sårede inn på Thon-hotellet rett over gata her, og like etter var hele gata full av ambulanser og politifolk. Jeg så hvordan de kom løpende ut fra hotellet med tepper og ga til de sårede og forskremte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer