Norske kurdere klar til å delta i krig i Irak

Flere unge norskkurdere planlegger å reise for å forsvare Kurdistan mot ISIL og andre væpnede grupper, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den største æren er å bli martyr i kamp for folket mitt. Dør jeg for Kurdistan, vil det være en ære for familien min og vennene mine, sier en 28 år gammel mann til avisen.

Han sier han har tjenestegjort i det norske forsvaret og er klar til å dra til det nordlige Irak sammen med brødrene sine og et titall venner.

- Jeg skal være den første som drar ned hvis situasjonen forverrer seg. Det kan skje denne uken, det kan skje når som helst. Vi er allerede langt i planleggingen, hevder mannen.

Ifølge VG har det vært minst fire møter blant unge kurdere i Oslo som har handlet om å reise til Kurdistan for å forsvare grensene. På det første møtet skal det bare ha vært en liten vennegjeng som møtte opp, men på det siste kom over 50 personer.

Gruppen skal ha opprettet kontakt med det kurdiske militæret, som skal ha sagt at de foreløpig ikke trenger forsterkninger.

En annen mann VG har snakket med, sier at det nå er minst 20 mann som er villige til å forlate Norge og hjelpe til i Kurdistan hvis situasjonen blir verre.

Det er i dag ikke ulovlig å delta i væpnet konflikt i utlandet, men regjeringen har sendt ut et forslag på høring som skal endre dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer