<strong>IKKE LOV:</strong> To norske kvinner i 20-åra ble kastet ut av Venezia og fikk 450 euro hver i bot etter å ha badet her i Cannaregio-kanalen. Foto: Didier Descouens/Wikimedia commons
IKKE LOV: To norske kvinner i 20-åra ble kastet ut av Venezia og fikk 450 euro hver i bot etter å ha badet her i Cannaregio-kanalen. Foto: Didier Descouens/Wikimedia commons Vis mer

Venezia

Norske kvinner kastet ut av Venezia etter «intimt» nattbad

To kvinner i 20-åra fikk tilsammen 900 euro i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge Corriere del Venetos nettutgave lørdag kastet de to unge bergenskvinnene seg ut i kanalen iført bare undertøyet rundt klokka halv ett om natta, skriver NRK.

Ifølge den italienske avisa samlet det seg ei gruppe mennesker som gjerne ville se de norske kvinnene bade i Cannaregio-kanalen, like ved Ponte dei Tre Archi, De tre buene.

Avisa beskriver kvinnene som «høye, blonde og slanke, på ferie i den vakreste byen i verden».

- EN SKAM: I Magalufs festgater er det liv hver kveld, og ifølge ordføreren i Mallorcas kommune Calvía kommer «sommersesongen stadig tidligere, og med stadig høyere volum». Barer og nattklubber frister med tilbud som «to for én», og hoteller har gjerne fri bar. Lokalbefolkningen og myndighetene har sett seg lei på turister som kommer på fylletur, og mener at «de fulle turistene fører til konflikter i gatene». Slik planlegger de å endre på det. Video: Ingrid Cogorno I denne saken kan du lese om hvordan turisthatet vil påvirke feriereisene dine på også andre måter: https://www.dagbladet.no/nyheter/slik-vil-turisthatet-pavirke-feriereisene-dine-i-framtida/70053581 Vis mer

Det som blir betegnet som et «intimt» nattbad skulle imidlertid både vise seg ubehagelig og dyrt.

Tatt

De to badende kvinnene ble nokså raskt tatt hånd om av en politipatrulje i Venezia og tatt med til politistasjonen.

Der opplevde den ene av dem å bli spysjuk, noe som kan ha med rottebestanden og det skitne vannet i kanalen å gjøre.

Kvinnene ble utvist av Venezia i to dager. De ble også ilagt et forelegg på 450 euro, eller drøyt 4500 kroner, hver, ifølge Tiscali.

Strengere regler

Ifølge NRK innførte Venezia strengere turistregler i mai. Det ble forbudt å bade i kanalene, å vaske seg i fontenene og gå rundt i byen i bikini eller bar overkropp.

Venezia er også bare en av flere italienske turistmål som har innført strenge regler for hvordan turister kan oppføre seg, skriver statskanalen.

OG DET ER IKKE VENEZIA: Har du ikke tilgang til båt i den nederlandske byen Giethoorn, så kan du være ille ute. Den eneste bilveien er ved brua utenfor byen, som forbinder den med resten av landet. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se hele spillelisten her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer

Tidligere i august vedtok Roma et forbud mot å sitte på den berømte Spansketrappen. Også i Firenze har myndighetene innført regler for hvordan turistene kan oppføre seg.

26. juli skrev Dagbladet om boligområdet Son Espanyolet, ikke langt unna Palma sentrum på spanske Mallorca.

Der har lokalbefolkningen sett seg grundig lei av festglade turister som inntar nabolaget, med fyll og bråk til langt ut på morgenkvisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer