Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske kvinner velger tradisjonelt.

Norsk arbeidsliv er mer kjønnsdelt enn du kanskje tror. Det viser en ny OECD-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En OECD-rapport viser at norske kvinner tenker tradisjonelt når de velger yrke. Norsk arbeidsliv er blant de mest kjønnsdelte, skiver VG.

I rapporten rangeres 27 OECD-land etter hvor kjønnsdelt arbeidsmarkedet er. Norge kommer på 23 .plass, foran Finland, Tyrkia, Mexico og Sveits. Det er ikke mye å rope hurra for.

Hver tredje norske kvinne arbeider innen helse- og sosialsektoren. Hver tredje mann livnærer seg på bygg- og anlegg. For at det norske arbeidsmarkedet skal bli kjønnsnøytralt må hver femte kvinne bytte sektor.

I fjor framgikk det av en FN-rapport at mer enn halvparten av nordiske kvinner arbeider på steder der det er minst fire kvinner for hver mann.

Rådgiver Ola Dale ved Likestillingssenteret sier til VG at kvinneyrker bør oppgraderes i stilling og lønn. Fungerende arbeidsdirektør Odd-Erik Martinsen påpeker at helsesektoren er i vekst.

- Det å velge helse er et fornuftig valg. Vi kommer trolig til å se flere menn i bransjen i framtiden sier han til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media