Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske lærere har mest bundet tid i Europa

Norske lærere streiker mot arbeidsgiverens krav om enda mer bundet tid, og en undersøkelse viser at norske lærere allerede ligger i Europa-toppen når det gjelder antall timer de må være på arbeidsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen fra EU-kommisjonen som Aftenposten gjengir fredag, går det fram at i to tredeler av EUs medlemsland har ikke lærerne bundet arbeidstid ut over undervisningstimene. Resten av tiden kan de disponere selv.

I Sverige og England er lærerne forpliktet til å være på skolen i 31 og 32 timer i uka, omtrent det samme som norske kolleger som har 30 timer i bundet tid per uke, 29 om man regner hele klokketimer.

- Det vanlige i arbeidslivet er at det blir mer fleksibilitet. Denne undersøkelsen viser at skolene rundt i Europa også er mer «moderne» og viser lærerne tillit. Men det er stikk motsatt vei av det vi opplever KS ønsker, sier Utdanningsforbundets nestleder Steffen Handal til avisen.

Ifølge Handal streiker 7.700 lærere nå for en arbeidstid som delvis kan være mer belastende, men som gjør at de kan gjøre en enda bedre jobb for elevene, når elevene trenger dem.

Lærernes fagforeninger og KS møttes torsdag til sonderinger. Partene avsluttet det to timer lange møtet med beskjed om at de vil fortsette sonderingene fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media