- Norske ledere er ofte inkompetente og kortsynte

BODØ (Dagbladet): Jens P. Heyerdahl gir nå store deler av ledersjiktet i norsk næringsliv det glatte lag. Nå etterlyser han mer kunnskap, bedre holdninger og flere kvinner i ledende posisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heyerdahl - som er kjent for å velge sine ord med omhu - er langt fra imponert over standarden på dagens direktører og styremedlemmer. Han mener de ofte er inkompetente, kortsynte og uten selvinnsikt. At selskapet han har bygd opp har klart å bli et av landets ledende, mener han skyldes en helt annen kultur enn den som eksisterer i andre bedrifter.

- Når Orkla er blitt det det er blitt, så ligger noe av forklaringen i at man har satt langsiktighet og kvalitet i fokus. Det har ikke vært lett når omgivelsene ofte har stått for industriell inkompetanse, rastløs kortsynthet og liten selvinnsikt.

Ikke ei krone!

De oppsiktsvekkende harde ordene falt under gårsdagens generalforsamling i Nordlandsbanken hvor Jens P. Heyerdahl var invitert som foredragsholder.

Og Heyerdahl ga seg ikke med det. Uten å nevne navn kritiserte den erfarne industrimannen selskaper som ansetter ledere som ikke kjenner virksomheten fra innsiden.

- Det må bli slutt på å tro at en god leder kan lede hva som helst, var Heyerdahls budskap. Deretter slo mannen, som selv er god for et par hundre millioner kroner, kategorisk fast:

- Jeg vil ikke investere penger der man ansetter ledere utenfra.

Hvilke selskaper og direktører han spesielt har i tankene, ville Heyerdahl ikke røpe overfor Dagbladet etter gårsdagens tordentale.

Men kritikken rammer opplagt selskap som SAS, Merkantildata og kanskje også Kværner, som de siste åra har hentet sine toppsjefer utenfra.

Mangler selvinnsikt

Jens P. Heyerdahl mener norsk næringsliv i dag også lider under holdningene menn har til kvinner. Og selv om Orkla ikke har særlig stolte tradisjoner med tanke på rekruttering av kvinnelige direktører og styrerepresentanter, er ikke Heyerdahl i tvil om hva som må til for å fornye Bedrifts-Norge.

- Med utgangspunkt i alle de inkompetente mennene i bedriftsstyrene, så kan flere kvinner bare bety én ting: upside! slo han fast overfor den svært mannstunge forsamlingen.

Og for riktig å gni det inn:

- Kvinner har langt større selvinnsikt enn menn.

Hvordan rekrutteringen av kvinner skal skje, ville ikke Heyerdahl utdype i detalj. Men grunnlaget legges uansett i familien.

- Jeg tror at likestillingen i heimen er kommet mye kortere enn vi tror. Det er ikke likeverdighet. Jeg opplever at det er komplisert når de aller fleste menn forlanger i praksis, gjennom sine holdninger, at kvinnen skal være dobbelt og tredobbelt arbeidende.

Har ikke lyktes

Jens P. Heyerdahl gikk av som konsernsjef i fjor sommer. Han arbeider fremdeles sentralt i konsernet, hovedsaklig med interne saker. Men han deler gjerne sine Orkla-tanker med omverdenen.

- Jeg gjør det fordi jeg tror det vil øke næringslivets konkurransekraft hvis det settes fokus på de temaene jeg er opptatt av: bedriftskultur og holdninger.

- Du mener at norske bedrifter har mye å lære?

- Det er et krevende spørsmål, men en ting er tydelig: Til tross for at vi de siste 20 til 25 åra har hatt gode muligheter for å skape store og sterke virksomheter i Norge, er det ikke så mange som har fått det til, sier Heyerdahl til Dagbladet.

- Orkla drev med gruvedrift i 333 år. Hvis man ikke har med historien når bedriften skal ledes, er det en tendens til at man blir kortsynt. Det er altfor mange døgnfluer.

IKKE IMPONERT: Tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl hudfletter mannlige norske bedriftsledere, som han mener ofte er inkompetente og rastløst kortsynte. Dessuten ønsker han seg langt flere kvinner i styrene. - De har langt større selvinnsikt enn menn, slår Heyerdahl fast.