Coronaviruset

Norske leger uenige med FHI

I en lukket Facebook-gruppe diskuterer norske leger corona-pandemien, og tar til orde for strengere tiltak enn det som allerede er blitt innført.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for Debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi er en gruppe leger som har fulgt med på utbruddet av SARS-CoV-2, også kjent som «coronaviruset», siden begynnelsen av året. Vi har vært økende bekymret over den passive holdningen preget av stort sett reaktive tiltak som har blitt utvist av myndighetene i en situasjon der de fleste av oss ønsket å se proaktivitet.»

Slik åpner brevet «En bekymringsmelding til Norge», som ble sendt til FHI og Helsedirektoratet fra gruppa «Strengere tiltak mot koronavirus (For leger i Norge)» 11. mars.

- Uenige med FHI

I gruppa er det bare helsepersonell som får bli medlem, sier Shah. I deres lukkede Facebook-gruppe bes potensielle medlemmer om å oppgi HPR-nummer (Helsepersonellregisteret). Gruppa har i skrivende stund 2431 medlemmer.

Alle numre blir kontrollert før medlemmer godkjennes. Det sier gruppas pressetalsperson, advokat, Javeed Shah, til Dagbladet.

HPR er et offentlig register hvor alle offentlige godkjenninger gitt til helsepersonell og dyrehelsepersonell i Norge er registrert.

- Vi har gitt en ganske klar beskjed om at de som er uenige kan melde seg ut av gruppa. Sånn sett kan man helt klart tolke medlemstallet som at 2500 norske leger er enige i budskapet, og uenige med Folkehelseinstituttet (FHI), sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer