Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Lillian er svært lettet

WASHINGTON (Dagbladet): - Dette er en stor lettelse for alle au pairer. Siden jeg kom til USA i sommer har jeg ikke kunnet gå noe sted uten å bli konfrontert med Louise Woodward-saken, sier Lillan Gjelseth (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herøy-jenta satt og skrev brev til Norge da en venn ringte og sa at han hadde hørt nyheten om at Louise Woodward var satt fri.

Tidligere på dagen fikk hun sitt amerikanske førerkort, men sensoren ville bare snakke om Woodward-saken.

- Det blir litt slitsomt i lengden, sier hun.

- Folk tror vi er drittleie

- Denne saken har vært svært uheldig. Folk tror au pair-jenter bare vil feste og more seg, og egentlig er drittleie unger. Det stemmer ikke. Det er et stort ansvar på linje med andre jobber der man passer barn. Hvis jeg ikke hadde likt å holde på med unger, kunne jeg aldri hatt denne jobben.

Lillian satt sammen med vertsfamilien sin i går kveld og diskuterte det som hadde skjedd.

- Alle var veldig lettet, sier hun.

Føler seg trygg

- Vi har diskutert ansvaret jeg har her i familien, og jeg føler meg trygg på at jeg har full tillit. Faren til barna jeg passer, sa at en tragisk ulykke kan hende uansett hvem som passer barna, og at den som sier hun aldri har vært uforsiktig lyver. Det ga meg trygghet, sier den norske jenta.

Hele Norges coronakart