Norske Mallorca-turister på vei hjem

De siste norske turistene som har vært holdt tilbake på Mallorca som følge av busstreiken, forlot søndag kveld ferieøya om bord i et charterfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet var ventet til Oslo Lufthavn Gardermoen klokka 01.55 mandag, ifølge informasjonsansvarlig Andreas Askeland i Ving-reiser.

Flyet hadde med seg norske turister som ufrivillig fikk et ekstra døgn på ferieøya som følge av streiken blant bussjåførene på Mallorca, Menorca og Ibiza.

Om bord i flyet fra Palma var blant annet 80 personer som reiste med Ving. Alle turistene vil bli innlosjert på hotell på Gardermoen.

Ifølge informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour ankom 50 av Star Tours gjester fra Palma Stockholm ved 21-tiden søndag. De ble innlosjert på hotell, og reiser videre til Norge mandag.

Varslet streik

Streiken blant bussjåførene på Mallorca, Menorca og Ibiza ble avsluttet ved midnatt natt til mandag.

- Streiken var varslet å vare i tre døgn og vi har ikke fått noen opplysninger som tyder på at den vil bli forlenget, sa Petersson i Star Tour til NTB søndag ettermiddag.

De cirka 7.800 sjåførene på de tre baleariske øyene fikk lørdag tilbud om en lønnsøkning på 18 prosent de neste tre årene, men krevde også at overtidsbetalingen økes. Sjåførene har truet med å gå til en ny uavgrenset streik fra midten av juli.

Spansk radio meldte søndag at illsinte og streikende bussjåfører på Mallorca i helgen kastet steiner mot busser, mens andre skar i stykker dekkene på leiebiler. Flere bussjåfører ble arrestert som følge av hærverket.

Ventetid

I alt 250 nordmenn ventet søndag ettermiddag på hjemreisen til Norge som følge av streiken. For mange ble ventetiden lang.

- Den lengste ventetiden var på fem-seks timer, og vi klarte å leie drosjer og leiebiler, samt lastebiler til bagasjen, slik at transporten fra flyplassen til hotellene der nede gikk uten lengre ventetid enn en halv til én time, sier Lena Petersson i Star Tour.

Askeland sier til NTB at det ikke akkurat var så mange fornøyde turister som gikk om bord i det siste flyet fra Mallorca til Norge søndag kveld.

- Alle kunne ønsket seg en bedre løsning, men slik gikk det ikke, sier han.

Star Tour hadde ingen avganger til de baleariske øyene søndag. Det neste flyet med Star Tour-gjester til Mallorca går mandag ettermiddag og da regner Petersson med at trafikken vil gå som normalt.

Også Askeland regner med normal flytrafikk tirsdag når Ving skal sende ned sitt neste fly til Mallorca med solhungrige nordmenn. NTB