Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske menn blir eldre

I fjor økte den forventede levealderen med et kvart år.

LEVER LENGRE: Norske menn lever stadig lengre, viser nye tall fra SSB. Illustrasjonsfoto:  Gorm Kallestad  / NTB Scanpix
LEVER LENGRE: Norske menn lever stadig lengre, viser nye tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske menn lever stadig lengre. Men i forsiktige klyv. I fjor økte den forventede levealderen med et kvart år. Norske menn kan dermed forvente å bli 80,6 år.

For norske kvinner er derimot levealderen omtrent uendret i 2016. Fra 2015 til 2016 økte den med forsiktige 0,02 år, viser tallene fra SSB.

Kvinnene har fortsatt et forsprang på menn med 3,6 år og kan forvente å leve til de blir 84,2 år gamle.

Går vi 100 år tilbake i tiden var forventet levealder rundt 25 år lavere. Det skyldes i særlig grad høyere spedbarnsdødelighet og mange dødsfall blant yngre eldre, særlig menn. I dag skjer de aller fleste dødsfall i høyere alder, ifølge SSB.

I 2016 døde det 40 726 personer i Norge. Av disse var 21.043 kvinner og 19 683 menn. Dette er omtrent samme antall som året før. Vi må helt tilbake til 1970-tallet for å finne lavere dødstall.

Spedbarnsdødeligheten er nå rekordlav i Norge. I 2016 var spedbarnsdødeligheten for begge kjønn 2,2 barn per 1000 levendefødte. Dette er den laveste andelen som noensinne er registrert i Norge.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media