- Norske menn bruker og kaster koner

En norsk mann kan hente så mange koner han vil fra fattige land. - Må vurdere om dette kan straffes som menneskehandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  (Dagbladet.no) Fafo-rapporten «Someone who cares» er skrevet av Guri Tyldum og Marianne Tveit, og tar opp situasjonen for russiske og thailandske kvinner som kommer til Norge gjennom ekteskap.

De siste 15 åra har det vært en sterk økning i antall ekteskap mellom Norske menn og kvinner fra ikke-vestlige land, som Thailand, Filippinene, Russland og Brasil.

Ektemannen er som oftest en viktig ressurs for kvinner som kommer til Norge gjennom ekteskap, og mange gjør en viktig jobb for å hjelpe kvinnene å integreres i det norske samfunnet. Når ektemannen ikke er i stand til, eller ikke ønsker å hjelpe kvinnen til å klare seg selv i Norge, blir det også vanskeligere for henne å bryte ut av ekteskapet. Slik blir hun sårbar for utnytting.

- Dersom ektemannen utnytter sin kontroll over disse sårbare kvinnenetil å utnytte dem enten som arbeidskraft eller seksuelt, uten at de tilbyr noen grad av fellesskap eller omsorg som man vanligvis forbinder med et ekteskap, så bør samfunnet vurdere å anvende straffelovens paragraf om menneskehandel mot disse mennene. Jeg presiserer imidlertid at disse overgrepene egentlig skjer i veldig få forhold andelsmessig, men i rene tall blir det likevel en ganske mange, sier Guri Tyldum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer