Norske menn drømmer om Siri

TV2s værdame Siri Kalvig er det nærmeste du kommer drømmekvinnen, skal vi tro en spørreundersøkelse utført av MMI. Håndballstjernen Susann Goksør og artisten Herborg Kråkevik følger på de neste plassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AV GUNNAR RINGHEIM


GODT LIKT: Herborg Kråkevik sjarmerer norske menn.


BEST LIKT: Siri Kalvig er norske menns drømmekvinne nummer 1.


SCORER BRA: Susann Goksør scorer ikke bare på banen, men også i undersøkelsen om drømmekvinnen.

«Hvilke av disse kjente norske kvinnene er mest lik din drømmekvinne?» spurte Markeds- og Mediainstituttet et landsrepresentativt utvalg menn i alderen 18 til 55 år. De ble forelagt ei liste med atten navn. Siri Kalvig, svarte 22 prosent. Foran Susann Goksør 18 prosent, Herborg Kråkevik 17, NRK-underholder Hilde Hummelvold 15, TV2s nyhetsavvikler Vår Staude 14 og supermodellen Vendela Kirsebom 12.


BEST LIKT: Siri Kalvig er norske menns drømmekvinne nummer 1.


SCORER BRA: Susann Goksør scorer ikke bare på banen, men også i undersøkelsen om drømmekvinnen.

Klype salt


- Smigrende. Jeg må jo innrømme det, kommenterer en leende Siri Kalvig fra sin base Storm Weather Center i Bergen. Sånne undersøkelser må man jo ta for det de er. Helst med en klype salt, kanskje. Likevel, klart det er morsomt at folk setter pris på en. For meg er begrepet drømmekvinne positivt. Men det er jo ikke sikkert jeg hadde syntes det hvis mannfolkene også var blitt spurt om hva de la mest vekt på hos sine drømmekvinner. Jeg håper jo at andre egenskaper enn de mest nærliggende teller for norske menn, sier Siri Kalvig.

Forfører oss


Mannsforsker Jørgen Lorentzen ved Universitetet i Oslo mener at drømmekvinne-rangeringen bekrefter nordmenns veldige opptatthet av været.
- Ikke noe annet tema er gjenstand for så hyppig kommunikasjonsutveksling. Siri Kalvig har flere fordeler som gjør at hun scorer høyt. Hun har stil og eleganse. Hun er intelligent. Hun framstår midt mellom fashion og kompetanse, sier Lorentzen.

Bevisste og flotte


De yngste mennene i undersøkelsen har mest sans for vokalist Lene Nystrøm i Aqua og Vendela Kirsebom.
- Ikke overraskende, fordi kroppsfikseringen er blitt tydligere det siste tiåret, hevder mannsforskeren. Som slett ikke tror at norske menn bare vil ha vakre kvinner.
- De jentene som topper MMI-lista representerer selvstendighet. De framstår som modne, bevisste og flotte jenter med masse energi. Som produkt av tjue år med kvinnekamp og likestilling. I MMI-undersøkelsen svarer 31 prosent av mennene at de ikke synes noen av de 18 damene på lista likner på sin drømmekvinne.
- Kanskje de skulle fått anledning til å krysse av for kona. For det spennende ville jo være hvis vi klarte å utvikle og fornye forholdet slik at partneren blir vår egen drømmekvinne hele livet gjennom, sier Jørgen Lorentzen.