- Norske menn gjør for lite i hjemmet

Både i Tyskland, Italia og Danmark er kvinner mer fornøyd med sine menns innsats.

ILLUSTRASJON: Menn som gjør husarbeid går igjen i Scanpix sine arkiver, og har tydeligvis illustrert en rekke saker om et tema som fremdeles er nyhetsstoff i 2009. Her vasker Jan Lorvik av komfyren.
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
ILLUSTRASJON: Menn som gjør husarbeid går igjen i Scanpix sine arkiver, og har tydeligvis illustrert en rekke saker om et tema som fremdeles er nyhetsstoff i 2009. Her vasker Jan Lorvik av komfyren. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Norske menn gjør for lite husarbeid, mener norske kvinner. Både i Tyskland, Italia og Danmark er kvinner mer fornøyd med sine menns innsats.

Norge havnet helt nede på 11. plass, på nivå med Tyrkia, en overraskende dårlig plassering i en europeisk undersøkelse hvor kvinner blir spurt om hvor mye husarbeid mennene deres gjør.

26 prosent av norske kvinner sier de må gjøre mer hjemme enn det de mener er deres andel av husarbeidet. Undersøkelsen viser hvilke forventninger kvinner i 31 europeiske land har til mennenes husarbeid.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt mener at norske kvinner forventer mer av sine menn, blant annet fordi kvinner i Norge er i jobb.

- Vi har kommet langt i likestilling når det gjelder barn, men når det gjelder husarbeid, er det en del som gjenstår, sier hun til Aftenposten.

Mannsforskerne mener også norske kvinner har mye høyere forventninger enn kvinner i land som Italia.

- Både menn og kvinner i Norge har høye krav til likestilling som vi ikke klarer å leve opp til, sier professor Øystein Gullvåg Holter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer