- Norske menn gjør for lite i hjemmet

Både i Tyskland, Italia og Danmark er kvinner mer fornøyd med sine menns innsats.

ILLUSTRASJON: Menn som gjør husarbeid går igjen i Scanpix sine arkiver, og har tydeligvis illustrert en rekke saker om et tema som fremdeles er nyhetsstoff i 2009. Her vasker Jan Lorvik av komfyren.
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
ILLUSTRASJON: Menn som gjør husarbeid går igjen i Scanpix sine arkiver, og har tydeligvis illustrert en rekke saker om et tema som fremdeles er nyhetsstoff i 2009. Her vasker Jan Lorvik av komfyren. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Norske menn gjør for lite husarbeid, mener norske kvinner. Både i Tyskland, Italia og Danmark er kvinner mer fornøyd med sine menns innsats.

Norge havnet helt nede på 11. plass, på nivå med Tyrkia, en overraskende dårlig plassering i en europeisk undersøkelse hvor kvinner blir spurt om hvor mye husarbeid mennene deres gjør.

26 prosent av norske kvinner sier de må gjøre mer hjemme enn det de mener er deres andel av husarbeidet. Undersøkelsen viser hvilke forventninger kvinner i 31 europeiske land har til mennenes husarbeid.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt mener at norske kvinner forventer mer av sine menn, blant annet fordi kvinner i Norge er i jobb.

- Vi har kommet langt i likestilling når det gjelder barn, men når det gjelder husarbeid, er det en del som gjenstår, sier hun til Aftenposten.

Mannsforskerne mener også norske kvinner har mye høyere forventninger enn kvinner i land som Italia.

- Både menn og kvinner i Norge har høye krav til likestilling som vi ikke klarer å leve opp til, sier professor Øystein Gullvåg Holter.

Undersøkelsen er gjennomført blant 36.000 menn og kvinner i 31 land av EU-stiftelsen Eurofund.

Finland og Danmark topper statistikken, mens Norge kommer også etter Latvia, Litauen, Tyskland, Tsjekkia, Estland, Slovenia, Italia og Portugal. Sverige er på 15. plass og Frankrike sist.

(NTB)