Du leser nå Dagbladet Pluss

Norske «Mike» har slåss mot IS i seks måneder. Nå er han hjemme på kjærlighetsferie

- Det har vært tøft, både fysisk og mentalt.

SAMMEN MED KJÆRESTEN: Den norske elitesoldaten «Mike» nyter kjærligheten hjemme i Oslo, etter å ha kriget mot terroristene i Den islamske stat i seks måneder. Foto: HANS ARNE VEDLOG
SAMMEN MED KJÆRESTEN: Den norske elitesoldaten «Mike» nyter kjærligheten hjemme i Oslo, etter å ha kriget mot terroristene i Den islamske stat i seks måneder. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mike» var elitesoldat i Telemark Bataljon. Men han orket ikke å sitte og se på at uskyldige ble massakrert i Syria og Irak av terroristene i Den islamske stat. Derfor hoppet han av - sa opp jobben som elitesoldat i Norge - og meldte seg som frivillig til den kurdiske militsen Peshmerga i Nord-Irak.

Noen måneder etter at Dagbladet møtte ham i Erbil - noen få kilometer fra fronten - er «Mike» (30) hjemme på ferie i Norge.

Han har i et halvt år slåss sammen med Duhok Anti Terror Unit - en milits tilknyttet de kurdiske Peshmerga-styrkene. «Mike» legger ikke skjul på at han er sliten.

- Det har vært tøft, både fysisk og mentalt. Kanskje verre for familien hjemme i Norge, sier «Mike» ettertenksomt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.