Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske «Mike» kjemper mot IS. Nå er han klar for å gjenerobre Mosul

Elitesoldaten «Mike» fra Norge var med og befridde Sinjar. Nå er han klar for Mosul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Mike» var elitesoldat i Telemark bataljon, før han reiste til Kurdistan og sluttet seg til Peshmerga-militsen og kampen mot Den islamske stat (IS).

Før jul var den norske soldaten med og befridde den yezidiske byen Sinjar, hvor Den islamske stat hadde terrorisert befolkningen.

Nå er «Mike» klar for sammen med den kurdiske militsen Peshmerga å jage Den islamske stat ut av storbyen Mosul i Nord-Irak.

- Det er bare ruiner igjen av Sinjar. Før vi gikk inn i byen, ble den bombet av amerikanerne. IS-terroristene rømte da vi nærmet oss bysentrum. Det som en gang hadde vært Yezidi-folkets hovedstad, var fullstendig ødelagt. Terroristene flyktet. Innbyggerne var også borte. Noen gjemte seg på fjellet, andre var solgt som sexslaver, forteller «Mike».

«Mike» har vært hjemme på juleferie i Norge, men er nå klar til å reise tilbake til Irak og krigen mot terror.

- Jeg reiser ned igjen. Mitt mål er å være med og bekjempe IS-terroristene. Når offensiven mot Mosul starter, vet jeg ikke. Men jeg er klar.
 
- Når vi har fått jaget Den islamske stat ut av Mosul, vil det være nådestøtet for de islamske terroristene i Irak. Da har jeg gjort mitt. Og da kommer jeg hjem til Norge for godt, sier den norske elitesoldaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media