- Norske milliarder skal redde skog i Indonesia

Norge skal være villig til å bruke 6 milliarder kroner på å redde skog i Indonesia.

REGNSKOGEN FORSVINNER: Regnskogen i Indonesia forsvinner raskt på grunn av nye palmeoljeplantasjer. Her fra et møte mellom miljøminister Erik Solheim og indonesiske myndigheter om regnskogbevaring i 2009. Foto: SIGURD FANDANGO/ DAGBLADET
REGNSKOGEN FORSVINNER: Regnskogen i Indonesia forsvinner raskt på grunn av nye palmeoljeplantasjer. Her fra et møte mellom miljøminister Erik Solheim og indonesiske myndigheter om regnskogbevaring i 2009. Foto: SIGURD FANDANGO/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Norge skal være villig til å bruke 6 milliarder kroner på å redde skog i Indonesia. Det kan bety at «verstingen» Indonesia tar et viktig skritt mot å redusere sine klimautslipp.

Norge planlegger å bruke 1 milliard dollar på å stanse avskoging i Indonesia, ifølge lederen for det indonesiske klimarådet.

- Pengene er avsatt, og utkastet er godkjent, sier klimasjef Agus Purnomo. Han forklarer at flere detaljer omkring avtalen skal offentliggjøres i forbindelse med signeringen.

- Vi har en avtale som vil bli undertegnet 27. mai, sier Purnomo til nyhetsbyrået Bloomberg.

Nettopp 27. mai er det planlagt et større møte i Norge om bevaring av skog.

Indonesia i Sør-Asia er sammen med Brasil den største avskogeren i verden, og Norge har allerede inngått en omfattende skogavtale med Brasil.

Hensikten er å bidra til å redusere de globale utslippene av klimagasser. Trær binder nemlig opp klimagassen CO2.

- I tett dialog

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) vil verken bekrefte eller avkrefte at en avtale mellom Norge og Indonesia er klar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer