Norske Morgan savnet i København

KØBENHAVN (Dagbladet): Morgan Halsvik fra Florvåg utenfor Bergen forsvant sporløst etter en tur til Danmark med to kamerater. Et postkort han sendte til seg selv fra Fristaden Christiania er siste livstegn fra 20-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Du sitter nå i Christiania og skriver kort. DU venter på at toget skal ta deg til Hanstholm og danskebåten. Du kommer nettopp fra Roskilde og de andre har gått for å ta flyet. Du har hatt en jævla feita festival, nesten like feita som Kypros turen», skriver Halsvik i kortet som ble poststemplet

6. juli i Christiania. Etter å ha ramset opp hvilke band han opplevde under festivalen, skriver han at ryggen er ødelagt etter en hard uke og at det skal bli godt å komme hjem.«Håper du er i fin form igjen når du får kortet», mimrer Halsvik til seg selv.

Tok avskjed

Den 5. juli tok han avskjed med to kamerater som reiste til Norge med SAS. Selv skulle han vente i fem timer, før han fikk et tog til fergebyen i Nord-Jylland.

I ventetiden har han åpenbart oppsøkt den beryktede Fristaden, der det ikke lenger blir solgt bare lettere narko, men også omsatt tyngre narkotiske stoffer. En ung, norsk kvinne som for tiden sitter fengslet for lommetyverier i København, har overfor dansk politi påstått at hun så Halsvik under en punkfestival i Christiania den 10. juli. Hun mener hun kjente gutten, men etterforskerne er ikke sikre på om kvinnen snakker sant.

Redd mor

- Jeg slo alarm med en gang da sønnen vår ikke var kommet hjem som avtalt onsdag 7. juli. Han har alltid vært flink til å si fra hvor han befinner seg og hva han gjør. De to gangene han tidligere har vært i

Roskilde, har han ringt hjem på noteringsoverføring, forteller Else Halvik.

- Da postkortet dukket opp, gikk jeg og lo litt over hvor typisk Morgan det var å sende brev til seg selv.

- Men nå begynner hele familien å bli alvorlig bekymret for hva som har skjedd med ham. Et par av kameratene hans har vært i København for å lete og henge opp etterlysningsplakater, sier moren.

Lånte penger

- Morgan fikk jobb på et gjenbruksanlegg for glass, etter at han dimitterte fra militæret i fjor høst. Han likte arbeidet så godt at han lot være å sende søknaden om opptak på lærerskolen, sier Else Halsvik.

- Det finnes ikke noe motiv for denne forsvinningen. Halsvik må ha kommet ut for noe i København. Han lånte penger av en venn den 5. juli. Men 500 kroner er ikke mye å klare seg på i København i lang tid, sier vicepolitikommissær Henning Hostrup om saken.

SAVNET: Morgan Halsvik er sporløst forsvunnet i Danmark. Mannen fra Florvåg i Hordaland ble sist sett i Christiania.