- Norske myndigheter er forvirret

Kjemper på to fronter i asylspillet.

KREVENDE SITUASJON: Innvandring- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) kjemper en kamp på to fronter for å få sendt ut flest mulig asylsøkere på kortest mulig tid. Her er hun på besøk i en flyktningleir ved Gaziantep i Tyrkia, nær grensen til Syria. Foto: NTB scanpix
KREVENDE SITUASJON: Innvandring- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) kjemper en kamp på to fronter for å få sendt ut flest mulig asylsøkere på kortest mulig tid. Her er hun på besøk i en flyktningleir ved Gaziantep i Tyrkia, nær grensen til Syria. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens norske og russiske diplomater jobber på høygir, forsøker innvandringsminister Sylvi Listhaug å nå sitt mål: Få ut flest mulig asylsøkere, fortest mulig, forutsatt at det er forsvarlig.

Men hva skal til for at Norge mener det er forsvarlig? Og uansett, vil Russland ta dem imot?

Spørsmålene er mange for Sylvi Listhaug og kollega utenriksminister Børge Brende. På den ene siden må Listhaug og Brende kjempe for en enighet med Russland, på den andre siden må de skaffe aksept for utsendelsene internt i Norge.

Falske premisser Fredag iverksatte Russland full stans i all uttransportering over Storskog, angivelig av «sikkerhetsgrunner». Så kom meldingen om at Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i går morges gjorde det klart at Russland ikke ville ta imot flyktninger fra Norge.

- Diskusjonen handler om folk som kom til Russland med en hensikt om enten å jobbe i Russland eller for å besøke slektninger. De hadde ikke erklært sitt rette formål med besøket som var transitt til Norge, sa Lavrov på en pressekonferanse etter spørsmål fra NRK.

- Dette betyr at de bevisst hadde oppgitt falske data om hensikten med sitt besøk til Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.