- Norske myndigheter har et forklaringsproblem

Kjetil Stormark reagerer på at norsk politi ikke lenger skal være bevæpnet - kort tid etter Paris-angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Journalist, forfatter og forsvarsekspert Kjetil Stormark stiller spørsmål ved beslutningen norske myndigheter gjorde i går, da det ble besluttet at den midlertidige bevæpningen av politiet skal opphøre.

- Det framstår som et svært underlig grep å redusere på det grunnlaget det skjer, og man er usedvanlig uheldig med tidspunktet. Man har et usedvanlig stort forklaringsproblem i dag, sier han til Dagbladet.

Han påpeker at norske myndigheter har nedjustert trusselnivået i Norge, mens myndighetene i eksempelvis Finland har økt det i samme tid.

- Det er kort vei fra det som nå skjer i Frankrike og andre europeiske storbyer. Det som skjer ett sted er ikke irrelevant, og jeg er undrende til at man ikke har vært mer på ballen fra norsk side, sier Stormark, som driver nettavisen aldrimer.no, til Dagbladet.

IS påtar seg ansvaret I 11-tiden i dag ble det klart at den islamistiske terrorgruppa IS tar på seg skylda for terrorangrepene i Paris. Frankrikes president Francois Hollande kaller angrepet en «krigserklæring» fra IS.

Frankrike har bidratt til bekjempelsen av IS i Syria, noe en av angriperne ifølge vitner skal ha kritisert i det han plaffet løs på folkemengden i går kveld. Det er ikke uaktuelt at et angrep kan skje også i Norge, som også bidrar til kampen mot IS i Irak. Det er ikke strategiske avveininger som hindrer angrep, men hvilke personer IS har tilgjengelig, ifølge Stormark.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer