Norske myndigheter har tillatt dette. Nå blir de fjordgransket

Riksrevisjonen titter miljømyndighetene i kortene.

UNDERSØKER: Etter det Dagbladet kjenner til, har Riksrevisjonen innhentet informasjon om hvordan miljømyndighetene har håndtert sjødeponisaken i Førdefjorden, samt informasjon om saken i Vatsfjorden, hvor selskapet AF Decom har et opphoggingsanlegg for utrangerte oljeplattformer.Foto: NTB Scanpix/Privat/Tor Erik H. Mathiesen
UNDERSØKER: Etter det Dagbladet kjenner til, har Riksrevisjonen innhentet informasjon om hvordan miljømyndighetene har håndtert sjødeponisaken i Førdefjorden, samt informasjon om saken i Vatsfjorden, hvor selskapet AF Decom har et opphoggingsanlegg for utrangerte oljeplattformer.Foto: NTB Scanpix/Privat/Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Riksrevisjonen har startet en undersøkelse av «hvordan Klima- og miljødepartementet jobber for å oppnå målet om et godt vannmiljø og bærekraftig bruk av vannressursene, samt belyse årsaker til eventuell manglende måloppnåelse».

Etter det Dagbladet kjenner til, har Riksrevisjonen innhentet informasjon både om hvordan miljømyndighetene har håndtert saken i Vatsfjorden, hvor AF Decom har et opphoggingsanlegg for utrangerte oljeplattformer, og om sjødeponisaken i Førdefjorden, som Klima- og miljødepartementet ga sine tillatelser til fredag i forrige uke.

- Klima- og miljødepartementet tar til etterretning at det er åpnet hovedanalyse og imøteser resultatene fra analysen. Det vil være riktigst at Riksrevisjonen redegjør for bakgrunnen for sin beslutning, sier politisk rådgiver Jens Frølich Holte i Klima- og miljødepartementet til Dagbladet gjennom departementets informasjonsavdeling.

Hovedanalyse Høsten 2014 gjennomførte Riksrevisjonen en foranalyse av hvordan norske miljømyndigheter håndterer saker om vannmiljø og bærekraftig utnyttelse av disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer