Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norske myndigheters ansvar

Mens Norge sender diplomater til Kongo, risikerer norske statsborgere å råtne i fengsler i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Advokat John Christian Elden er mer enn oppgitt over Utenriksdepartementet, Økokrim og politiet i Oslo. Han mener de lar være å bry seg om nordmennene som er anklaget for hvitvasking og mafiavirksomhet i Brasil.

- Det synes som om norske myndigheter forsøker å rydde opp i problemene de to norske statsborgerne i Kongo har fått med et annet lands myndighet.

- I Brasil-saken unnlater derimot Utenriksdepartementet, Økokrim og politiet å hjelpe norske statsborgere. Til tross for at det er norske myndigheter som har skapt problemene for dem. Påstander om kriminell virksomhet som ikke har hold i virkeligheten, sier Elden.

- Hva mener du?

- Noen i norsk politi har gitt falske opplysninger til myndighetene i Brasil. Opplysninger norsk politi flere ganger har avkreftet i Norge. Likevel står disse påstandene fram som en sannhet i Brasil. Myndighetene i Brasil la de falske politirapportene til grunn da de arresterte, siktet, fengslet, beslagla millionverdier og faktisk allerede har dømt to norske statsborgere til lange fengselsstraffer for mafiavirksomhet og hvitvasking, sier advokat Elden.

- Det taushetsbelagte politidokumentet — brevet fra ledelsen i Det føderale politiet i delstaten Rio Grande do Norte i Brasil til dommer Mario Jambo — bekrefter og dokumenterer at en eller flere falske rapporter er grunnlaget for sakene mot nordmennene i Brasil, sier den kjente advokaten.

- Disse falske rapportene er laget av en eller annen i norsk politi, fastslår John Christian Elden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling