- Norske myndigheters ansvar

Mens Norge sender diplomater til Kongo, risikerer norske statsborgere å råtne i fengsler i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Advokat John Christian Elden er mer enn oppgitt over Utenriksdepartementet, Økokrim og politiet i Oslo. Han mener de lar være å bry seg om nordmennene som er anklaget for hvitvasking og mafiavirksomhet i Brasil.

- Det synes som om norske myndigheter forsøker å rydde opp i problemene de to norske statsborgerne i Kongo har fått med et annet lands myndighet.

- I Brasil-saken unnlater derimot Utenriksdepartementet, Økokrim og politiet å hjelpe norske statsborgere. Til tross for at det er norske myndigheter som har skapt problemene for dem. Påstander om kriminell virksomhet som ikke har hold i virkeligheten, sier Elden.

- Hva mener du?

- Noen i norsk politi har gitt falske opplysninger til myndighetene i Brasil. Opplysninger norsk politi flere ganger har avkreftet i Norge. Likevel står disse påstandene fram som en sannhet i Brasil. Myndighetene i Brasil la de falske politirapportene til grunn da de arresterte, siktet, fengslet, beslagla millionverdier og faktisk allerede har dømt to norske statsborgere til lange fengselsstraffer for mafiavirksomhet og hvitvasking, sier advokat Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer