Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske nynazister anholdt i Sverige

Fem nordmenn ble anholdt da de i helgen var på vei til en nynazistisk fest i Ljungbyhed i det sørlige Sverige. De ble løslatt tidlig i dag, men festen var da for lengst avbrutt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem nordmennene ble arrestert ved ferjeleiet i Helsingborg, etter at politiet hadde oppdaget at de kom kjørende i en stjålet bil. De var på vei til festen i Ljungbyhed vel tre mil øst for Helsingborg, dit det også var ventet danske og tyske nynazister.

Men festen, som fant sted i en tidligere banevokterbolig, ble avbrutt av politiet uten dramatikk. Politifolkene opplyste at de ikke betraktet sammenkomsten som en privat fest, men som offentlig arrangement der politiet har rett og plikt til å føre kontroll.

Arrangørene fikk også beskjed om at politiet ville gripe inn ved det minste tegn til bråk eller lovbrudd. Etter å ha tenkt over dette en liten stund, valgte nynazistene å pakke sammen og dra hver til sitt, opplyste en polititalsmann.

(NTB)