Norske og danske Afghanistan-styrker ble hacket

Ifølge dansk TV.

HACKET: Ifølge en dansk dokumentar ble norske og danske Afghanistan-styrker hacket. Bildet er av en patrulje i Miandara i Fayrab-provinsen i 2010. 
Foto: Forsvaret / Scanpix
HACKET: Ifølge en dansk dokumentar ble norske og danske Afghanistan-styrker hacket. Bildet er av en patrulje i Miandara i Fayrab-provinsen i 2010. Foto: Forsvaret / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hackerne har klart å ta seg inn i datasystemet til de nordiske styrkene til tross for at det av sikkerhetsgrunner ikke er koblet til internett.

- Det var en utenlandsk etterretningstjeneste som sto bak angrepet mot våre styrker, sier den norske oberstløytnanten Roger Johnsen til dokumentarprogrammet Deadline, som sendes på den danske TV-kanalen DR2.

- Vi antar at hensikten med angrepet på den norske styrken var å kartlegge styrken, innhente etterretning og om mulig ødelegge systemene i en kritisk situasjon, tilføyer han overfor Deadline.

Ifølge TV-programmet har den danske styrkens datamaskiner i Helmand i Afghanistan blitt hacket minst to ganger. En av gangene klarte utenforstående å komme inn på det lukkede nettverket der det oppbevares militære hemmeligheter, ifølge dokumentarprogrammet.

(NTB)