Norske Pharmaq solgt til amerikansk selskap for 6,4 milliarder kroner

- En stor anerkjennelse.

VIL EKSPANDERE: Administrerende direktør i Pharmaq, Morten Nordstad, sier salget vil kunne aksellerere selskapets planer om geografisk vekst. Foto: Pharmaq
VIL EKSPANDERE: Administrerende direktør i Pharmaq, Morten Nordstad, sier salget vil kunne aksellerere selskapets planer om geografisk vekst. Foto: Pharmaq Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det veterninærfarmasøytiske selskapet Pharmaq er solgt til amerikanske Zoetis for 765 millioner dollar, som tilsvarer i overkant av 6,4 millarder kroner. Det opplyser selskapene i en pressemelding.

Pharmaq er en norsk produsent av vaksiner og terapeutiske produkter for oppdrettsfisk, med kontorer på Overhalla i Nord-Trøndelag, Oslo, Storbritannia, Tyrkia og Vietnam.

«Oppkjøpet bidrar til at Pharmaq kan opprettholde og styrke sin ledende posisjon globalt innen fiskeoppdrett, det raskest voksende segmentet innen dyrehelseindustrien», heter det i pressemeldingen. - En bekreftelse Zoetis overtar Pharmaq fra det europeiske holdingselskapet Permira, som har vært majoritetseier siden 2013 - da Orkla ASA og Kverva AS solgte sine eierandeler for 1,9 milliarder kroner. 

- Pharmaq får et fantastisk vekstpotensial som en del av Zoetis, sier administrerende direktør i Pharmaq, Morten Nordstad, i pressemeldingen.

Pharmaq har rundt 200 ansatte. Salget forventes å være gjennomført rundt 10. november. 

- Med Zoetis' globale rekkevidde kan vi levere høykvalitetsløsninger til flere kunder over hele verden og aksellerere planene våre om geografisk vekst. Oppkjøpet er en bekreftelse på den suksessen vi har oppnådd, og en stor anerkjennelse av de kompetente, innovative og hardtarbeidende ansatte i PHARMAQ, sier Nordstad videre.Zoetis, som ble skilt ut av legemiddelfirmaet Pfizer i 2013, er verdensledende selger av vaksiner og medisiner til husdyr, skriver Nasdaq.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer