FRYKTER FEIL:  - Vi frykter at folk gjør så store feil at vi kan oppleve ulykker, sier Oddbjørn Holsether, pilot og representant for arbeidstakerorganisasjonen Parat Luftfart. Foto: Eivind Pedersen
FRYKTER FEIL: - Vi frykter at folk gjør så store feil at vi kan oppleve ulykker, sier Oddbjørn Holsether, pilot og representant for arbeidstakerorganisasjonen Parat Luftfart. Foto: Eivind PedersenVis mer

Norske piloter frykter ulykker

Piloter bekymret for flyulykker dersom nye regler om forlenget arbeidstid innføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske piloter mener regelverket i Norge må strammes inn før det er for sent.

- Frykter store feil
EU-reglene innen luftfart åpner opp for arbeidsdager på 14 timer. Forslaget om å oppjustere arbeidsdagene som vil gi opptil 60-timers arbeidsuker er upopulær blant de berørte.

- Vi frykter at folk gjør så store feil at vi kan oppleve ulykker, sier Oddbjørn Holsether, pilot og representant for arbeidstakerorganisasjonen Parat Luftfart, til NRK.

Utmattede piloter
Siden 2008 har Holsether jobbet 60-timersuker, som følge av en prøveordning. Nå som reglene foreslås å bli permanente håper han de heller strammes inn. 20 prosent av flyulykkene skjer fordi piloten er utmattet.

- Det er grunn til å tro at Norge skal være i særstilling der, siden vi opererer under langt verre forhold store deler av året, mener Holsether.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) skal gi sine synspunkter på det nye EU-regelverket i mars, og vil ikke si noe på nåværende tidspunkt.

(NTB)