Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske piloter kan fly med promille

Kan fly med 0,2 i promille. Strengt forbudt for dansker og svensker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens norske SAS-piloter får lov til å ha 0,2 i promille når flyturen starter, må deres svenske og danske kolleger ha under 0,2 i promille minst åtte timer før de skal fly, skriver Dagsavisen.

Da SAS og Braathens ble slått sammen for to år siden droppet selskapet de strenge SAS-reglene og slo heller inn på Braathens snillere linje. Fordi Braathens hører hjemme i Norge, krever regelverket at de innretter seg etter norske luftfartsmyndigheters krav. Og de norske reglene er milde.

- Helt meningsløst. Vi bør følge de strenge SAS praktiserer i våre naboland, det er en grunn til at de har nulltoleranse, sier en erfaren pilot i SAS Braathens til avisen.

Han mener den norske 0,2-grensen signaliserer at det er greit å komme bakfull på jobb.

- FEIL SIGNALER: - De milde reglene signaliserer at det er greit å komme bakfull på jobb, sier en norsk SAS-pilot. Foto:SCANPIX
- FEIL SIGNALER: - De milde reglene signaliserer at det er greit å komme bakfull på jobb, sier en norsk SAS-pilot. Foto:SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!