Pinnsvin dør av varmen

Norske pinnsvin dør i varmen

Dette kan du gjøre for å hjelpe.

SETT UT VANN: Det er viktig at alle hageeiere setter ut vann til pinnsvinene, sier Pinnsvinhjelpen. Foto: NTB Scanpix
SETT UT VANN: Det er viktig at alle hageeiere setter ut vann til pinnsvinene, sier Pinnsvinhjelpen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er kanskje ikke så lett å legge merke til, men nå i varmen er det en rekke dehydrerte pinnsvin som tumler rundt på norske plener.

Kombinasjonen av høye temperaturer og tørke har gjort at pinnsvinene, og en rekke andre smådyr, sliter med å finne væske i varmen, forteller organisasjonen Pinnsvinhjelpen.

Sett ut vann

- Dyrene blir dehydrerte av varmen, og tumler fram til alle døgnets tider. De har rett og slett falt ut av den daglige rutinen, og da er det viktig at vi alle hjelper med det vi kan, sier Ingrid Fosse i Pinnsvinhjelpen til Dagbladet.

Hun anbefaler du bruker en tung skål når du setter ut vann til pinnsvinene. Gjerne en stor og flat keramikkskål, som den du bruker under potteplantene, foreslår hun.

- Sett den ut på plenen, og fyll den opp med vann hver dag. Da har du en vannstasjon for pinnsvin, rådyr og katter, og faktisk et lite fuglebad også, sier Fosse.

Dør uten væske

Situasjonen for pinnsvinene har nå blitt såpass alvorlig at flere hjelpeorganisasjoner for pinnsvin går ut og ber om hjelp på sosiale medier.

Pinnsvinhjelpen Nordjylland i Danmark bruker blant annet Facebook for å nå ut til sine følgere, og ber dem om å sette ut vann i hagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer