GODT SIKRET: Den norske ambassaden i Kabul i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GODT SIKRET: Den norske ambassaden i Kabul i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

- Norske politifolk sendt hjem fra Afghanistan etter fyll

Flere norske politimenn ble sendt hjem fra Afghanistan etter at de var beruset på en 17. mai-fest på den norske ambassaden i Kabul i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien kom fram i Oslo tingrett tirsdag da den pensjonerte politimannen Dag Arne Guttormsen forklarte seg om sin tjeneste i politimisjonen i Kabul i 2009, skriver Bergens Tidende.

Han fortalte at under feiringen inntok flere av politimennene, blant dem kontingentsjefen, store mengder alkohol. Så bevæpnet de seg og reiste til den norske ambassaden for å delta på et arrangement.

- At de i ruset tilstand bar våpen utenfor bostedskvarteret og i kjøretøy til og fra, var ikke bra. Det var heller ikke et enkeltstående tilfelle, sa den pensjonerte politimannen, som har saksøkt staten fordi han mener han ble urettmessig fratatt sin sikkerhetsklarering i 2009.

Diplomater fra Utenriksdepartementet skal ha reagert på de uniformerte politifolkenes oppførsel, og hendelsen ble rapportert. Da skal flere av politifolkene ha blitt kalt hjem fra Kabul.

Verken kontingentsjefen, UD eller Politidirektoratet ville kommentere Guttormsens påstander fordi de framkom under en pågående rettssak, skriver BT.

(NTB)