Norske politihingster går i galoppfart på internett

- Det er tøft og soft på en gang.

POPULÆRT: Bildet av den 16 år gamle politihesten Tyr og politirytter Rolf Eriksen i Oslo-politiets rytterkorps har blitt voldsomt populært på internett. Foto: Anette Augestad / www.hestefotograf.com
POPULÆRT: Bildet av den 16 år gamle politihesten Tyr og politirytter Rolf Eriksen i Oslo-politiets rytterkorps har blitt voldsomt populært på internett. Foto: Anette Augestad / www.hestefotograf.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rytterkorpset til Oslo politidistrikt er å se i Oslos gater hver dag, men nå får de også oppmerksomhet langt utenfor landegrensene.

Det skjer etter at fotograf Anette Augestad ba om å få ta bilder av politirytterne og politihestene.

Hennes eneste krav var at rytterkorpsets eneste mann, Rolf Eriksen, også skulle være med på bildene. Det viste seg å bli en suksess.

Engasjerer Augestad, som foreløpig bare har fotograferingen som en hobby, delte noen av bildene på sin egen Facebook-side. Det gjorde også Politihestenes venner, og bildet av Eriksen og den 16 år gamle politihesten Tyr ble likt og delt tusenvis av ganger. Etter at bildet ble delt på bildedelingstjenesten Imgur og i en tråd på nettstedet Reddit, har det imidlertid tatt helt av.

Bildet har i skrivende stund 935 000 visninger, og kommentarfelter er overøst med komplimenter til hesten, rytteren og bildet i seg selv.

Fotomodellen selv, Rolf Eriksen, som har 19 års erfaring som politirytter tar internettkjendisstatusen med stoisk ro.

- Jeg bryr meg ikke så mye om det, men synes det er koselig at bildet er godt likt. Jeg tipper det er fordi bildet både er koselig og litt macho. Det er også en god reklame for avdelingen vår, som gjør mye bra politiarbeid, sier Eriksen til Dagbladet.

Hesten Tyr, som i likhet med resten av politihestene har navn hentet fra norrøn mytologi, er Eriksens faste hest og arbeidsmakker.

- Han har vært med på det meste. Han er stødig og rolig og brukes som lederhest. I tillegg gjør han seg ganske fotogen her, sier politirytteren.

- Hvorfor tror du bildet er blitt så populært?

- Det kan nok være at folk får assosiasjoner til filmer og TV-serier. Det er jo for eksempel litt «Ringenes herre»-aktig, sier han.

Spillkarakter Mange i kommentarfeltene mener også at Eriksen og politihesten med karakterene Geralt og Roach fra den populære spillserien «Witcher».

Også fotografen selv Anette Augestad mener macho-faktoren nok spiller inn på populariteten.

- Det ser jo ganske tøft ut, en fullt utrustet politimann sammen med hesten. Den er også ganske kjærlig, fordi han bryr seg om makkeren. Det er tøft og soft på en gang, sier hun.

Hun forteller at hun har hatt lyst til å fotografere rytterpolitiet lenge, og fikk ønsket oppfylt ved Akershus festning forrige uke.

- Det er veldig gøy at folk legger merke til det, og bildet er ganske iøynefallende. Rytterpolitiet gjør også en viktig jobb, så det er gøy at de får litt oppmerksomhet, sier hun.