- Norske politikere er umoralske

NRKs utenriksreporter Fritz Nilsen anklager regjeringen Bondevik og norske politikere for feighet og umoral. Han reagerer over deres støtte til USA og England i forbindelse med Irak-bombingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nilsen mener støtteerklæringene og den norske medvirkningen til sanksjonene mot Irak i realiteten er en stilletiende aksept av et folkemord som i omfang kan sammenliknes med Pol Pot-marerittet i Kambodsja. I en kronikk i dagens avis drøfter Fritz Nilsen konsekvensene av Norges holdning til Irak. Han er ikke nådig i sin dom. - Statsministeren og utenriksministeren støtter bombingen av et utarmet folk i en krig, som ikke er en krig, men overfall på en stort sett forsvarsløs nasjon fra verdens mektigste land. Våre allierte, må vite. Da gjelder ikke normale etiske normer. Norske politikere godtar og beklager. At det er feigt og ynkelig, er så sin sak. Men regjeringen med moralkommisjonen opptrer umoralsk, mot bedre vitende, skriver NRK-reporteren i sin kronikk.

Sanksjonene rammer

Fritz Nilsen har vært i Irak en rekke ganger. Det han har sett og opplevd, får ham til å bli moralsk oppbrakt. - Om folk sier til meg at mine synspunkter bare er moralske, svarer jeg: Hva så? Jeg kan ikke fatte at det er galt å reagere moralsk på umenneskelig lidelse. Jeg har sett barn på sykehus i Irak som har blødd i hjel fordi sykehuset ikke har de enkleste medisiner. Dette skyldes sanksjonene mot Irak. Det er klart det går inn på meg, forteller Nilsen. - Det går ut over barn, voksne og eldre. FN-tall anslår at det dør minst 5000 barn per måned - barn som ville overlevd dersom det fantes medisiner, sier Nilsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer