Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske politikere ønsker Gro lykke til

- Lykke til, er hilsningene fra norske politikere til Gro Harlem Brundtland etter at hun ble utnevnt til leder for Verdens helseorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis leder, barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland, gleder seg over utnevnelsen, og gir den nye lederen noen gode råd med på veien.

- Jeg vil oppfordre Gro til å vise dyp respekt for de land som har et annet syn enn henne når det gjelder abort-spørsmålet, sier Svarstad Haugland til NTB.

Hun håper at Gro vil bli i stand til å oppfylle sine egne visjoner om å ruske opp i systemet.

- Det er flott at Norge har fått en person i en slik posisjon, sier KrF-lederen.

- Hun kommer til å få bryna seg, sier leder i Sosialistisk Venstreparti, Kristin Halvorsen, som ikke klarer å skjule at hun ble glad og overrasket da hun fikk meldingen om utnevnelsen.

- Gro er vant til å få det som hun vil, men nå virker det som om hun vil får et mer tungrodd system å slite med enn hun er vant til, sier hun.

Halvorsen mener at den første oppgaven må bli å legge fram tillitvekkende planer for de mange bidragsyterne, slik at WHO kan få et økonomisk fundament for driften.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!