Norske prostituerte kontrollerer bare én gate i Oslo

De utenlandske utgjør 95,5 prosent av gateprostitusjonen i Oslo, viser ferske tall.

I MINDRETALL: De norske prostituerte er i klart mindretall i hovedstaden. Det er nigerianske, rumenske og bulgarske prostituerte som har tatt over sex-markedet i Oslo. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
I MINDRETALL: De norske prostituerte er i klart mindretall i hovedstaden. Det er nigerianske, rumenske og bulgarske prostituerte som har tatt over sex-markedet i Oslo. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antallet prostituerte i hovedstaden har holdt seg stabilt i flere år nå. I juni møtte Pro Sentret maksimalt 106 prostituerte i sitt oppsøkende arbeid i Oslo sentrum.

- Vi hadde fem runder der vi traff gjennomsnittlig 45 kvinner. Vi går oppsøkende runder hovedsakelig mellom klokka 20 og 24, men prøver å få inn minst en tur i måneden der vi går om natta. Det er da de fleste er ute, sier Bjørg Norli ved Pro Sentret.

Norske presset ut Hun forteller at det er flest nigerianske, og at de har dominert gateprostitusjonen i hovedstaden siden de kom i 2004 og 2005.

- De ble raskt en dominerende gruppe, og jobber nesten hele tiden, mens eksempelvis de norske bare selger sex når de føler at de trenger det, sier Norli.

Bare 4,5 prosent av kvinnene de traff  i juni, var etnisk norske.

- De norske har nok følt seg presset ut, men ikke direkte på grunn av vold eller trusler, sier hun videre og forklarer:

- De nigerianske har hatt fordelen av å være mange flere enn de norske. De valgte seg Karl Johans gate og de nærmeste gatene, og det er nok en felles forståelse blant de prostituerte om hvor det er akseptabelt å stå. Karl Johans gate har dermed ikke vært et sted hvor norske og østeuropeere har stått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer