Norske prostituerte på nettet

Prostituerte i Norge har gjort sitt inntog på Internett. Flere jenter har lagt ut bilde og telefonnummer. De søker velsituerte og generøse menn for korte treff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var kun et tidsspørsmål før andre enn flyselskaper, pizzarestauranter og matvarekjeder la ut tilbud på nettet. Nå er det også et marked for prostituerte. Dagbladet fant nettprostituerte i ni storbyer i Norge. For å lokke kundene til seg har jentene har lagt ut bilder av seg sjøl og informasjon på norsk om hva de tilbyr. De nettprostituerte er voksne jenter fra 24 år og oppover.

Innendørsmarkedet

- Jeg kjenner igjen typen annonser fra kontaktbladene,forteller leder av pro-senteret, Liv Jessen.

_ Dette er kvinner som selger sex på det vi betegner som innendørsmarkedet- som er massasjeinstitutter, leiligheter, hoteller, escorte og lignende. De som ikke jobber på gata, må markedsføre seg på annen måte. Vi er ikke forundret over at de nå har tatt ibruk Internett.

Jessen sier at dette er oppegående jenter. Undersøkelser viser at de ikke skiller seg ut fra kvinner flest.

_ På mange vis er innendørsprostitusjon en annen verden enn gateprostitusjon.

Det er behov for penger som leder disse kvinnene til prostitusjon.

Noen skal blant annet betjene en gjeld, som ville vært vanskelig på ordinær lønn.

Jobb og skole

- For flere av kvinnene er ikke prostitusjon eneste beskjeftigelse. Flere har jobb og skolegang ved siden av. Noen jobber intensivt, for så å kutte ut i periopder. Jeg har hørt om få som har klart å legge seg opp store penger, sier Jessen.

Ingen av de nettprostituerte Dagbladet kontaktet i går ville kommentere saken.