«Norske» rakettgranater brukt av Israel på Gaza

Nammo og Norge tjener fortsatt på våpensalg til Israel.

MERKET:  Mens norske Nammo AS på Raufoss ikke har lov til å eksportere våpen til Israel, kan det heleide datterselskapet Nammo Talley i USA gjøre det. Navnet synes tydelig ved Sabah El Qares tommel. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
MERKET: Mens norske Nammo AS på Raufoss ikke har lov til å eksportere våpen til Israel, kan det heleide datterselskapet Nammo Talley i USA gjøre det. Navnet synes tydelig ved Sabah El Qares tommel. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA/OSLO (Dagbladet): Bildet viser utskytningsrøret til en M72 A9 ASM rakettdrevet granat, spesialutviklet av den norskeide våpenprodusenten Nammo Talley til å slå hull i bygninger og forskansede stillinger.

- Dette bruker israelerne i våre gater og mot våre hus, forteller Sabah El Qare.

Hun jobber i en lokal organisasjon i Khan Younis, sør på Gazastripen. De har et besøkssenter med kontorer og med aktivitetsrom for barn og ungdom. Organisasjonen får støtte av både SOS-barnebyer, Redd Barna og UNICEF.

Den 23. juli okkuperte israelske soldater senteret, kastet ut de som jobbet der og brukte området som base for egne styrker, forteller hun. Sporene etter soldatene er tydelige. Hun åpner døren til et slags bøttekott og kommer ut igjen med avfyringsrøret som hun hevder soldatene la igjen da de forlot senteret, og nabolaget i ruiner.

- Jeg gjemte det både som et bevis og fordi det er en påminnelse om hvem som hadde ødelagt det jeg har vært med på å bygge opp, sier hun.

Nammo bekrefter overfor Dagbladet at det er en ekte M72 som er avbildet.

- Vi kan bekrefte at den avbildede A9 ASM er produsert hos Nammo Talley i September 2012 slik merkingen viser, sier kommunikasjonsdirektør Sissel Solum i Nammo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer