Norske redningsarbeidere hjem i kveld

Etter en ukes intenst arbeid i fullstendig raserte Bam landet norske redningsarbeidere på Gardermoen i kveld. De gledet seg til en varm dusj, en bedre middag og til å snakke ut om opplevelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En by i ruiner møtte redningsgruppen NORSAR da den ankom jordskjelvrammede Bam i Iran lørdag i forrige uke. 19 personer og ni hunder fra Norske Redningshunder, sju brannmenn fra Oslo brann- og redningsetat og to leger og en sykepleier fra Norsk Luftambulanse utgjorde søk- og redningsgruppen NORSAR.

- Det er helt utrolig å oppleve de enorme skadene. Det er nesten ubeskrivelig å komme inn i en by der ikke én bygning er uten skader, sier Liv Berit Stenseth, anestesilege i Norsk Luftambulanse.

Hennes primære oppgave var å sørge for helsen til resten av gruppen. Uten noen skader fikk hun likevel tid til å hjelpe lokalbefolkningen noe.

35-åringen legger ikke skjul på at oppholdet har vært krevende.

- Det gjør enormt inntrykk når iranere kommer bort, drar deg i armen og ber deg lete i ruinene av huset deres. Vi fikk beskjed om å lete i ruinene av et hus der det var funnet 20 døde, men de savnet et barn. Vi fant babyen. Men han var død, fastslår Stenseth, og tørker en tåre.

(NTB)