MOT STORSTREIK:  Mange tusen reisene vil etter all sannsynlighet bli rammet av storstreiken i Lufthansa. Foto: AFP PHOTO DDP
MOT STORSTREIK: Mange tusen reisene vil etter all sannsynlighet bli rammet av storstreiken i Lufthansa. Foto: AFP PHOTO DDPVis mer

- Norske reisende vil bli berørt i ganske stor grad

Lufthansa forbereder seg på storstreik fra midnatt. Setter to av tre fly på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tysklands største flyselskap Lufthansa,forsøker i siste liten å få til et kompromiss med sine piloter for å avverge en lammende streik fra i morgen.

Sjansene for å lykkes er imidlertid små og selskapet forbereder seg nå på storstreik.

4000 piloter har stemt for en streik som skal innledes ved midnatt natt til mandag og vare fram til torsdag. Streiken gjelder krav om bedre lønn og tryggere arbeidsforhold.

Selskapet har så langt innstilt 600 flyvninger, noe som vil berøre tusenvis av reisende over hele verden.


Styret i Lufthansa har i dag sagt at de er villige til å garantere at pilotenes jobber er trygge i to år, hvis de er villige til å komme tilbake til forhandlingsbordet. Dette virker imidlertid ikke å være nok for pilotene, ifølge AP.

Nordmenn rammet - Norske reisende kommer til å bli berørt av streiken i ganske stor grad. Fram til torsdag faller alle flyvninger som går fra Oslo til Frankfurt ut, det samme gjelder flyvninger som går fra Stavanger til Frankfurt, sier Terje Grue, som er Lufthansas sjef i Norge, til Dagbladet.

Flyvninger Bergen-Frankfurt vil derimot gå som normalt. Det samme gjelder Lufthansas ruter mellom Oslo- Hamburg. På flyvninger fra Oslo-München vil det være noen innstilte avganger, men flyvene vil gå nesten som normalt, ifølge Grue.

- Vi har de siste dagene sendt ut melding til alle våre passasjerer som vil bli berørt av streiken. Disse har fått tilbud om en alternativ reise. I de tilfellene vi ikke har fått til dette så har de fått tilbud om å få reisene refundert. Hvis passasjerene ikke har hørt noe fra oss, så er dette fordi flyene deres skal gå som normalt. Vi har lagt ut en oversikt over alle flyvninger som går på Lufthansa.com. Reisende som er usikre på om flyene deres går, kan sjekke det her eller med sin turoperatør, opplyser Lufthansa-sjefen.

To av tre satt på bakken Terje Grue har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som berøres av streiken.

- Siden vinterferien begynte på fredag så er vi litt heldige, selv om dette selvsagt er alvorlig, for mange har allerede kommet seg av gårde på ferie. Globalt så er cirka to tredeler av alle våre flyvninger berørt. Det er bevegelse i forhandlingene og vi håper at det kan bli en løsning, men vi tar utgangspunkt i at det blir streik, sier Grue.

SAS samarbeider med Lufthansa gjennom Star Allianse, men ifølge selskapet vil reisende med SAS ikke merke streiken.