Norske reiseoperatører avventer UDs råd om Egypt

Fortsatt ikke bekreftet at terrorisme var årsaken til flykrasjen på Sinaihalvøya.

STRANDEN: Turister i badebyen Sharm el Sheikh gjør gymnastikkøvelser på en hotellstrand, med Sinai-ørkenens høye fjell i bakgrunnen. Egypt er kjent for sin eldgamle historie, med pyramider, gravkamre, statuer og hieroglyfene, som er et gammelt skriftspråk egypterne brukte for flere tusen år siden. Landet er også svært kjent for Rødehavet, som har mange korallrev og et rikt dyreliv, som tiltrekker seg dykkere og snorklere fra hele verden. Etter den arabiske våren i 2011 har Egypt slitt med å skape stabilitet i landets politiske styre, og turismen er hardt rammet av dette. Foto: AP Photo / Hussein Talal
STRANDEN: Turister i badebyen Sharm el Sheikh gjør gymnastikkøvelser på en hotellstrand, med Sinai-ørkenens høye fjell i bakgrunnen. Egypt er kjent for sin eldgamle historie, med pyramider, gravkamre, statuer og hieroglyfene, som er et gammelt skriftspråk egypterne brukte for flere tusen år siden. Landet er også svært kjent for Rødehavet, som har mange korallrev og et rikt dyreliv, som tiltrekker seg dykkere og snorklere fra hele verden. Etter den arabiske våren i 2011 har Egypt slitt med å skape stabilitet i landets politiske styre, og turismen er hardt rammet av dette. Foto: AP Photo / Hussein TalalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at det norske reiseselskapet Amisol vil fortsette flyvninger ut av den egyptiske badebyen Sharm el Sheikh som normalt. Dette ble kjent etter at britiske myndigheter bestemte seg for å innstille flyturer fra byen.

Dagbladet har ringt rundt til andre norske reiseoperatører for å høre hva de gjør for turister som skal reise til eller fra - eller for øyebikket er på reise i - Egypt.

Ser an situasjonen Atlantis Reiser, 1001 Natt Reiser, Ticket og Apollo oppgir at de ser an situasjonen inntil videre, og venter på at UD skal komme med en uttalelse. Apollo opplyser i tillegg at da de ikke har flyturer til Sharm el Sheikh (kun til Hurghada), flyr de ikke over Sinaihalvøya. Deres reiser til Hurghada påvirkes ikke av det som har skjedd på Sinaihalvøya.

På telefon forteller lederen for 1001 Natt Reiser, Tamer Khairy, at de følger situasjonen nøye, men at det foreløpig ikke er noen grunn til uro.

- Vi har kontaktet alle gjestene våre, for vi har telefonnummerene deres. Vi følger UDs reiseråd, men det er ikke noen endringer ennå. Vi vet at det er viktig for kundene våre at de får informasjon når noe skjer, så vi har fortalt dem at vi vil ringe og sende SMS om det skjer noen endringer eller de må evakueres, forteller Khairy.

Fortsatt mange teorier Det er fortsatt flere teorier rundt hva som forårsaket flykrasjen der 224 passasjerer ombord på Metrojet Flight 9268 døde tidlig lørdag morgen. Flere tror terrorisme kan være årsaken til krasjen, men dette har så langt ikke blitt endelig bekreftet.

På mail skriver Star Tour at de ikke har reiser til Sharm el Sheikh, kun til Hurghada. Hurghada ligger på den andre siden av Rødehavet, og er altså ikke en del av Sinaihalvøya.

Ving og Solia sier at de for øyeblikket ikke har noen reiser til Egypt, og heller ikke har hatt det på en stund.