VM i buhurt - Norge er med

Norske riddere i VM

For aller første gang stiller Norge VM-lag i den mer og mer populære idretten buhurt. Men hva er buhurt? Og hvordan er Norges sjanser?

FØRSTE GANG: Aldri før har Norge stilt lag i verdensmesterskapet i buhurt. Men i årets utgave kan du følge nordmennene, direkte på Dagbladet. Video: IMCF Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du kjenner at det begynner å bli vanskelig å puste. Hjelmen er tung og du ser ikke så altfor mye gjennom de smale stripene som både skal beskytte, men også legge til rette for, øynenes funksjon.

Du har vanskeligheter med å orientere deg og du kjenner at rustningen er mye tyngre nå enn den var for bare fem minutter siden. Panikken begynner å bre seg, men du vet at motstanderen har det, om ikke verre så i hvert fall, like dritt.

Eller kult, alt ettersom hva du syns om å kjempe mann mot mann, kvinne mot kvinne, i en av verdens aller eldste sporter.

Du tar grep om langsverdet ditt og løper mot motstanderen. Hogger løs med all kraft, prøver å treffe hjelmen og tvinge duellanten ned i bakken. Skaffe laget poeng samtidig som du forsøker å holde panikken og pustebesværet på avstand.

Ekstremsport

Det er dette som er buhurt. Middelaldersporten vi kjenner fra filmer som «A Knight's Tale». En Mixed Martial Art-sport der rustning, langsverd, øks, skjold og rå muskelkraft eller list er helt sentralt. En sport der Norge til helgen stiller lag i VM for aller første gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer