Norske rikinger må forsvare sine salgs­metoder. VitaePro-dom kan skape bølger hos helse­kostbransjen i hele EU

Lang juridisk strid med advokatregninger i millionklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skal det fortsatt være lov å selge kosttilskudd på en måte som gir kundene forventninger om å beholde sin muskelstyrke eller beholde en sterk kropp så de kan leve et aktivt liv?

Se reportasjen fra Expressen øverst i saken.

Etter fem års juridisk tautrekking og advokatregninger i millionklassen,  starter den svenske Marknadsdomstolen 11. februar en rettssak mot norske VitaePro og selskapet VitaeLab.

Dommen er en prøvesak etter oppdatering av EU-kommisjonens lovverk for markedsføring av helsekost. Derfor vil dommen få konsekvenser for helsekostbransjen i hele EU, inkludert Norge.

En prinsippsak Juridisk direktør Frode Elton Haug hos det norske Forbrukerombudet bekrefter overfor Dagbladet at søksmålet mot det norske selskapet er en prinsippsak.

- Det er en voksende bransje i mange land som bransjen venter på utfallet av.

Det startet i 2011 da det svenske Konsumentverket krevde at ViteaLab skulle forandre en lang rekke med utsagn i tv- og avisreklame for VitaePro.

Et stort antall svenske forbrukere hadde spurt om det er vitenskaplig belegg for påstandene i markedsføringen til det norske selskapet, som etterhvert er blitt en av de store aktørene i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer