Norske «Rita» datesvindler dansker

Får penger til billetten, men møter aldri opp...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sist lørdag klokka 14 møtte en troskyldig danske (37) opp på Hovedbanegården i København. På dating.dk hadde han chattet med en norsk kvinne som kalte seg Rita i 14 dagers tid. De to avtalte å møtes i Danmark, mot at dansken sendte henne 1100 kroner i posten til togbilletten.

Kvinnen dukket aldri opp. Men det gjorde til gjengjeld 14 andre dansker, som var ute i nøyaktig samme ærend, skriver Jyllands-Posten.

Anmeldte

Trolig er enda flere dansker blitt lurt av «Rita». Til sammen har hun lurt til seg flere tusen kroner. 

37-åringen anmeldte saken til politiet.

- Han var mer skuffet enn sint, sier leder av bedrageriavdelingen ved Gladsaxe politi, visekriminalkommissær Henning Nielsen, til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke hvem kvinnen er.

- Vi tror navnet hennes er falskt, og at hun ikke eksisterer. Kanskje er det en kvinne, kanskje er det en mann, sier Nielsen.

BETALTE BILLETTEN HENNES, MEN FIKK IKKE DATE: «Norsk kvinne» lurte minst 15 menn. Foto: SCANPIX
BETALTE BILLETTEN HENNES, MEN FIKK IKKE DATE: «Norsk kvinne» lurte minst 15 menn. Foto: SCANPIX Vis mer

Men de vet at vedkommende er bosatt i Oslo, nærmere bestemt i Tromsøgaten på Dælenenga.

- Det vi er helt sikre på, er at det er en person som ikke er interessert i en date med danske menn, sier Nielsen til den danske avisa. 

Advarer

Politiet nå advarer nå mot svindelen.

- Når man sender penger eller andre verdier til personer som man kun har vært i kontakt med over internett, skal man være forsiktig. Ellers kan man risikere å bli snytt, sier Nielsen.

Så sent som i går formiddag fikk Nielsen en telefon fra enda en mann som hadde chattet med Oslo-kvinnen. Men da hun hadde bedt om å få tilsendt penger til billett, luktet mannen lunten og kuttet all kontakt.

Politiet avventer flere henvendelser i saken før de eventuelt tar kontakt med norske myndigheter for å få tak i bedrageren.

<B>INGEN MØTTE OPP:</B> Hovedbanegården i København.