Norske SAS-piloter krever norsk styreleder

De norske SAS-pilotene mener det er på tide med en norsk styreleder i det skandinaviske flyselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av en måneds tid er det ventet at valgkomiteen vil foreslå en arvtaker etter Fritz H. Schur. Den 66 år gamle danske forretningsmannen kunngjorde denne uken at han trekker seg fra styreledervervet, skriver Dagens Næringsliv.

- Nå er det på tide med en norsk styreleder, sier pilot Christian Laulund, som leder Norske SAS-flygeres forening. Han påpeker at selskapet ikke har hatt norsk styreleder eller toppsjef på over ti år

- Det er kutyme i SAS for at alle de skandinaviske landene skal være godt representert blant ledende personer i selskapet. Vi forventer at SAS lever opp til det skandinaviske navnet, sier Laulund.

I dag er seks av sju toppledere svenske, inkludert konsernsjef Rickard Gustafson. Sistemann er dansk. Etter at Eivind Roald sluttet i fjor, er det ingen nordmenn i ledelsen, men i mars begynner norske Torbjørn M. Wist som ny finansdirektør.

Tidligere Posten-sjef Dag Mejdell vært andre nestleder i SAS-styret i ti år. Han vil ikke kommentere om han er en kandidat for opprykk. Styremedlem og Telenor-direktør Berit Svendsen har ikke svart på avisens telefonoppringing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer