Norske Sea King-helikoptre må snu på grunn av uvær

- Blir det mye verre enn dette må vi ta opp igjen søket i morgen.

MÅTTE SNU: To norske Sea King redningshelikoptre måtte i kveld snu på grunn av dårlig vær. Helikoptrene var i utgangspunktet med i letingen etter det savnede Hercules-flyet. Her er Sea King-helikopteret på flyplassen i Kiruna torsdag kveld. Foto: Fredric Alm / Scanpix
MÅTTE SNU: To norske Sea King redningshelikoptre måtte i kveld snu på grunn av dårlig vær. Helikoptrene var i utgangspunktet med i letingen etter det savnede Hercules-flyet. Her er Sea King-helikopteret på flyplassen i Kiruna torsdag kveld. Foto: Fredric Alm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like før midnatt kunne den svenske redningstjenesten melde om at både de to norske Seaking-helikoptrene og de to danske redningshelikoptrene som deltar i søket etter det forsvunne C-130J Hercules-flyet, har måttet avbryte på grunn av dårlig vær.

Det amerikanske overvåkingsflyet var på vei til å lande for å fylle drivstoff og bytte mannskap, mens det norske Orion-flyet fortsatte søket utover natten.

Dette har kontakt med mannskapene på bakken, og søket er nå konsentrert til et område øst for Kebnekaise hvor helikoptrene ikke har kunnet søke på grunn av det dårlige været.

- Været blir verre - Vi har dessverre måttet begrense flyvirksomheten på grunn av dårlige forhold, sier Peter Lindquist i den svenske sjø- og flyredningssentralen til Dagbladet.

Lindquist sier det er fare for at hele søket må avsluttes dersom værforholdene blir enda verre.

- Været holder på å bli verre. Vi får dårlig sikt og det er snøbyger. Blir det mye verre enn dette så kan vi ikke fly i området. Da må vi ta opp igjen søket i morgen, sier Lindquist til Dagbladet.

Ledes fra Sverige Leteaksjonen ledes av svensk redningstjeneste med assistanse fra Hovedredningssentralen i Nord-Norge, i tillegg til norske og svenske militære enheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer