Norske Skog innkalte Erna Solberg

Men nå er konsernsjefen innkalt til Børge Brende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Klokka halv to i ettermiddag møtte konsernsjef Jan Oksum og styreleder Lars Wilhelm Grøholt på kontoret til nærings- og handelsminister Børge Brende.


Som skolegutter på rektors kontor må lederne for det verdensomspennende konsernet forklare seg om den varslede nedleggelsen av Union i Skien.

Klokka to får de ansatte i Union sende inn sine representanter på kontoret til Brende for å fortelle hva de mener om situasjonen.

En het potet

Ledelsen i Norske Skog har brukt formiddagen godt. De har allerede hatt besøk av Erna Solberg, Siv Jensen, Åslaug Haga, Øystein Djupedal, Olaf Thommessen og flere andre stortingspolitikere.

Fra halv ni til halv ti ble de utvalgte politikerne grundig orientert om hvorfor Norske Skog vil legge ned en hjørnestensbedrift og dermed sette 380 arbeidstakere på gata i Skien.

- Vi har forklart at denne saken ikke har noe med rammebetingelsene å gjøre. Bakgrunnen for at vi vil legge ned, er at det er permanent overkapasitet i markedet, sier informasjonssjef Tom Bratlie til Dagbladet.no.

Norske Skog er eier og deleier av 24 papirfabrikker verden rundt. Fire av fabrikkene ligger i Norge, i henholdsvis Skien, Skogn, Halden og Hønefoss. Til sammen jobber 2000 norske arbeidstakere i fabrikkene.

PÅ MØTE: Erna Solberg og Siv Jensen fikk presentert argumenter for nedleggelse av konsernsjef Jan Oksum i Norske Skog. Foto: SCANPIX
PÅ MØTE: Erna Solberg og Siv Jensen fikk presentert argumenter for nedleggelse av konsernsjef Jan Oksum i Norske Skog. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvis vi ikke legger ned Union i Skien, må vi legge ned et annet sted. Det hjelper heller ikke hvis vi selger Union, da må vi likevel legge ned en annen fabrikk, sier Bratlie.

- Vi vil fortelle den samme historien til Børge Brende i dag. Vi er nødt til å forbedre resultatene for å sikre selskapet og arbeidsplassene.

Han sier at Norske Skog er opptatt av de ansatte og vil hjelpe mange over i nytt arbeid.

- Vi vil behandle de ansatte skikkelig, lover han.

I morgen skal saken styrebehandles for første gang.

Alle vil være med

Hvert år produseres gigantiske 260 000 tonn papir hos Union i Skien. Papiret brukes til bøker og aviser. I Norske Skog mener ledelsen at det produseres for mye papir i Europa og at fabrikken derfor må legges ned, til tross for at den er lønnsom.

Men om en drøy måned er det stortingsvalg, og politikere fra alle partier ser unionsaken som en mulighet til å sette dagsorden. I dag klokka to, samtidig som tillitsvalgte møter Brende i regjeringskvartalet i Oslo, tropper Jens Stoltenberg og Olav Akselsen opp i Unions lokaler i Skien for å vise sin støtte.

Ifølge Adressa er Carl I Hagen også på vei sørover: I morgen vil han snakke med arbeiderne som nå frykter å få oppsigelsen i posten. Også Kristin Halvorsen vil avlegge Union et besøk.

OGSÅ PÅ MØTE:</B> Åslaug Haga var blant politikerne som møtte opp for å få informasjon om nedleggelse fra ledelsen i Norske Skog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer