Norske Skog innkalte Erna Solberg

Men nå er konsernsjefen innkalt til Børge Brende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Klokka halv to i ettermiddag møtte konsernsjef Jan Oksum og styreleder Lars Wilhelm Grøholt på kontoret til nærings- og handelsminister Børge Brende.

Som skolegutter på rektors kontor må lederne for det verdensomspennende konsernet forklare seg om den varslede nedleggelsen av Union i Skien.

Klokka to får de ansatte i Union sende inn sine representanter på kontoret til Brende for å fortelle hva de mener om situasjonen.

En het potet

Ledelsen i Norske Skog har brukt formiddagen godt. De har allerede hatt besøk av Erna Solberg, Siv Jensen, Åslaug Haga, Øystein Djupedal, Olaf Thommessen og flere andre stortingspolitikere.

Fra halv ni til halv ti ble de utvalgte politikerne grundig orientert om hvorfor Norske Skog vil legge ned en hjørnestensbedrift og dermed sette 380 arbeidstakere på gata i Skien.

- Vi har forklart at denne saken ikke har noe med rammebetingelsene å gjøre. Bakgrunnen for at vi vil legge ned, er at det er permanent overkapasitet i markedet, sier informasjonssjef Tom Bratlie til Dagbladet.no.

Norske Skog er eier og deleier av 24 papirfabrikker verden rundt. Fire av fabrikkene ligger i Norge, i henholdsvis Skien, Skogn, Halden og Hønefoss. Til sammen jobber 2000 norske arbeidstakere i fabrikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer