OPPOVER: Konsernsjef i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen, kan glede seg over gode tall i fjerde kvartal tross underskudd også i 2008. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
OPPOVER: Konsernsjef i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen, kan glede seg over gode tall i fjerde kvartal tross underskudd også i 2008. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

Norske Skog øker inntektene

Opp 400 millioner kroner i fjerde kvartal. Men totalen ble tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Skog økte inntektene med 400 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med fjerde kvartal i 2007. Resultat før skatt endte imidlertid med et tap på 1,5 milliarder kroner.

Resultat før skatt ble minus 1.553 millioner kroner, sammenlignet med minus 82 millioner kroner i samme periode i 2007.

For fjoråret som helhet ble resultat før skatt minus 2,8 milliarder kroner sammenlignet med 235 millioner kroner i 2007.

Resultat etter skatt i fjerde kvartal ble minus 1,3 milliarder kroner, sammenlignet med minus 910 millioner kroner i samme periode i 2007.

- Nettoresultatet for fjerde kvartal ble minus 1,3 milliarder etter store negative verdiendringer på selskapets kraftkontrakter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en kommentar.

Økte inntektene

Driftsresultatet (EBIT) endte på 256 millioner kroner, sammenlignet med 59 millioner kroner i fjerde kvartal i 2007.

For året som helhet endte driftsresultatet på 100 millioner kroner mot 1 milliard kroner i 2007.

Norske Skog økte inntektene i fjerde kvartal i fjor med 400 millioner kroner. Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 7,3 milliarder kroner, sammenlignet med 6,9 milliarder kroner i samme periode i 2007.

Driftsinntektene for året som helhet endte gikk derimot ned. De endte på 26,5 milliarder kroner, sammenlignet med 27,1 milliarder kroner i 2007.

- Vi har hatt en positiv utvikling gjennom hele 2008. Produksjonen er nå mer kostnadseffektiv og viktige innsatsfaktorer er blitt rimeligere i innkjøp. I tillegg har valutautviklingen, med en betydelig svekkelse av norske kroner gjennom siste halvdel av 2008, gitt svært positive utslag for Norske Skog, sier Rynning-Tønnesen.

Produserer mindre

Produksjonen i fjerde kvartal var 1,15 millioner tonn, ned fra 1,24 millioner tonn i tredje kvartal. Det er i hovedsak produksjonen i Asia samt produksjonen av magasinpapir som er redusert.

Norske Skog har de siste to årene gjennomført et program med mål om å forbedre lønnsomheten med 3 milliarder kroner på årsbasis. Programmet ble avsluttet ved utløpet av 2008, og de oppnådde effektene er tett opptil den opprinnelige målsettingen, ifølge Rynning-Tønnesen.

(NTB)