Norske Skog på shopping i Canada

Norske Skog bekrefter Finanskanalens artikkel om at Norske Skog Canada er i forhandlinger om overtagelse av Pacifica Papers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Norske Skog Canada og Pacifica Papers som er i forhandlinger. Norske Skog-konsernet eier 50,8 prosent i Norske Skog Canada. Markedsverdien av Pacifica Papers ligger på om lag 315 millioner kanadiske dollar, eller om lag 1,8 milliarder kroner.

De to største forretningsområdene i Norske Skog er avispapir og magasinpapir. Det norske skogkonsernet er verdens nest største avispapirprodusent, men er også en betydelig aktør på magasinpapir der hovedproduktene er superkalendrert papir (SC) og lettbestrøket papir (LWC).

Pacifica Papers er en betydelig integrert papirprodusent. Produktporteføljen inneholder nettopp lettbestrøket magasinpapir (LWC) og avispapir samt papir til telefonkataloger og en rekke spesialprodukter.

Selskapet opererer to produksjonsfasiliteter i provinsen British Columbia på vestkysten av Canada. Ifølge selskapets hjemmeside har Pacifica Papers seks papirmaskiner med en årlig produksjon på 885.000 tonn. Selskapet har fem papirmaskiner som produserer om lag 90 prosent av konsernets massebehov. I tillegg kommer to vannkraftanlegg som produserer om lag 40 prosent av Pacificas kraftbehov.

Både Norske Skog Canada og Pacifica Papers falt marginalt på Toronto-børsen i går. Norske Skog hadde på forhånd varslet en pressebriefing om et emne som ikke var offentliggjort på forhånd. I morges opplyser Norske Skog at denne briefingen er utsatt inntil videre.