Norske Skog selger Moelven-aksjer

Styret i Norske Skog foreslår en rekke aksjonærvennlige tiltak. Samtidig har selskapet besluttet å selge aksjeposten i Moelven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Norske Skog har på styremøtet 7. februar forslått å slå sammen de to aksjeklassene i Norske Skog til én. Samtidig forslås en aksjesplitt i forholdet 1:2.

Sammenslåingen vil skje ved at A-aksjonærene vil bli kompensert gjennom en rettet emisjon der aksjonærene får tilbud om å kjøpe én ny aksje for hver fjerde A-aksje de eier

Forslaget vil bli behandlet på et ekstraordinær generalforsamling i mars, og vedtektsendringen skal skje ved 3/4 flertall.

«Styret foreslår også en sterkere betoning av selskapets norske tilknytning ved at forretningsadresse og den daglige ledelse skal være i Norge», heter det i en melding fra selskapet.

I en annen melding fra Norske Skog opplyser selskapet at det er inngått en avtale med

fem skogeierforeninger om salg av de 26,4 millioner aksjer som Norske Skog eier i Moelven. Aksjene ble kjøpt våren 2000 som følge av at Forestia Trelast ble slått sammen med Moelven.

«Salget gir en bokført gevinst på 16 millioner kroner, og vil skje over en toårsperiode», heter det i medlingen.

Norske Skog har tidligere i dag dag lagt frem resultat for år 2000. Resultat før skatt ble noe lavere enn ventet, men ifølge konsernsjef Jan Reinås er det oppgjørsdisposisjoner og valuta som forklarer avviket.

- Dette er knyttet til valutasikringer og litt oppgjørsdisposisjoner. Når vi kommer til resultat etter skatt og utbyttegrunnlag, så er dette utjevnet, uttalte Reinås på en presentasjon i dag, ifølge Reuters.

Norske Skog avholder en såkalt capital markets day i Oslo i dag.