Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske skolebarn må spise raskere

Får stadig mindre tid til å spise lunsj.

VIKTIG MED MATPAUSE: Men skolebarn i Norge har siden 2006 fått stadig mindre tid til å spise skolemat, og et økende antall elever må nå bruke mindre enn 20 minutter på å tømme matpakken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIKTIG MED MATPAUSE: Men skolebarn i Norge har siden 2006 fått stadig mindre tid til å spise skolemat, og et økende antall elever må nå bruke mindre enn 20 minutter på å tømme matpakken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebarn i Norge har siden 2006 fått stadig mindre tid til å spise skolemat, og et økende antall elever må nå bruke mindre enn 20 minutter på å tømme matpakken.

Andelen elever som får minimum 20 minutters spisepause har siden 2006 falt med mellom 5 og 8 prosent, skriver Aftenposten.

Minst spisetid har barna som går på femte, sjette og sjuende trinn. 38 prosent av dem fikk i 2012 minimum 20 minutters matpause, mot 45 prosent i 2006, ifølge tall fra Helsetilsynet.

Helsedirektoratets retningslinjer slår fast at alle elever bør få minst 20 minutter til å spise maten sin.

- Det er viktig at barn får minimum 20 minutter til å spise, særlig yngre barn. Veldig få voksne ville vært fornøyde med 20 minutters spisepause, og barn spiser langsommere enn voksne. For liten tid kan lett føre til halvspiste matpakker, barna kan bli sultne utover dagen og det kan gå ut over læringsmiljø og trivsel, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet.

Foreldreutvalget for grunnopplæringen mener at 20 minutters spisepause bør lovfestes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media