- Norske skudd kan drepe uskyldige

I dag demonstrerer 31 organisasjoner mot Norges eksport av militærutstyr til autoritære regimer.

VÆPNET TIL TENNENE: Saudi-støttede styrker som er lojale til presidenten skaper frykt på landsbygda i Jemen. Foto: AFP / NTB Scanpix.
VÆPNET TIL TENNENE: Saudi-støttede styrker som er lojale til presidenten skaper frykt på landsbygda i Jemen. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utstyret skipes til land som Saudi Arabia, De forente arabiske emiratene, Kuwait og Qatar. Håpet er at et stortingsflertall dagen etter vil gå inn for et langt strengere regelverk når det gjelder eksport av norsk militært utstyr.

- Nå er det to gode grunner til å stanse eksporten. Saudi Arabia, Emiratene, Kuwait og Qatar er menneskerettighetsverstinger, og på toppen av det gikk de inn i Jemen i mars i fjor, sier Tor Kristian Birkeland, koordinator for Kirkelig fredsplattform, en av organisasjonene som vil demonstrere foran Stortinget.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer